Meglepte önt a közvélemény egy részének reakciója, például a Most-Híd és a Sieť választói esetében, akik a Smerrel való koalíciót árulásnak tekintik?

 

Ez a reakció érthető. (…) Elvégre a Smertől való elzárkózás volt az ellenzéki politizálás fő irányvonala az egész előző választási időszak alatt. Az, hogy ezek az emberek egy napról a másikra elfogadnának egy ilyen kormányt, nagyon naiv elképzelés. (…) Ezért nem is értem, hogy azok a pártok, akik ebbe belementek, tehát a Most-Híd és a Sieť, nem számoltak ezzel a reakcióval. Számomra megmosolyogtató például a kormányalakítás gyorsasága is.

 

Miért?

 

 hirdetes_300x300  

Mert a politika a marketingről szól. Ha meggyőző akarok lenni a választóim számára, akkor egy ilyen szituációban a kormányalakításról 3 hónapig egyezkedem. Tárgyalok, és vitázom. Főleg, ha arra akarom felkészíteni a választót, hogy a kialakult helyet kellemetlen, és nincs mit tenni, mint óriási kompromisszumokat kötni. Ha egy ilyen kormány három hónap alatt alauklt volna meg, az olyan kifejezések, mint az árulás, nem kerültek volna elő. (…)

 

DennikN.sk, Sociológ Vašečka: Voľby neporazili oligarchiu, ale zabránili mafiánskemu štátu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!