A Rákellenes Liga immár huszadszor szervezi meg a nárciszok napját, az adománygyűjtéssel a daganatos megbetegedésben szenvedőknek segíthetünk.

 

A nárciszok napján Szlovákiában szinte minden városban önkéteseknek adakozhatunk a rákbetegek megsegítésére, cserébe egy kitűzhető, sárga színben pompázó nárciszt kapunk.

 

Nyilvános gyűjtést  a mai nap folyamán tartanak, de április 22-ig még lehet adományokat folyósítani a szervezet bankszámlájára (SK40 1100 0000 0026 2974 0400). A jó ügyet mobiltelefonról is lehet támogatni, elég egy üres SMS-t küldeni a 848-as telefonszámra (az összes mobilszolgáltató hálózatából működik) – ezt szintén április 22-ig lehet megtenni, a jótékony SMS két euróba kerül.

 

 hirdetes_300x300  

A nárciszok napján Szlovákia-szerte 16 ezer önkéntes vesz részt, csak a fővárosban kétezren fogják gyűjteni az adományokat.

 

A Nárciszok Napja nem csupán a rákellenes küzdelem anyagi támogatásáról szól, további célja, hogy a betegség gyakori előfordulására figyelmeztessen. Mindazok, akik ezen a napon feltűzik a reményt szimbolizáló sárga nárciszt, együttérzésüket fejezhetik ki azokkal, akik a betegséggel küzdenek.

 

TA SR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!