Jobban tesszük, ha a gyermekeknek szánt Mikulás-csomagot saját magunk állítjuk össze. Ha úgy döntöttünk, hogy édességet teszünk a csomagba, akkor legalább minőségiek legyenek.

 

Hamis csokoládé, penészes mogyoró, pálmazsírból készült ostya – többek között ilyen „nyalánkságokat” tartalmazhatnak a bolti Mikulás-csomagok. Annak ellenére, hogy az édességek nem egészségesek, mégis hozzátartoznak a csomaghoz. Amennyiben úgy döntöttünk, hogy idén saját kezűleg válogatjuk össze a torkosságokat, akkor elsősorban a minőségre ügyeljünk. Íme, néhány jó tanács!

 

Csokoládé

 

 hirdetes_300x300  

Legyen szó táblás csokiról, csokigolyóról vagy csokifiguráról, mindig az összetételére ügyeljük. Elsősorban azt ellenőrizzük le, hogy a termék a kakaóvajon kívül tartalmaz-e más növényi zsiradékot is. A növényi zsiradékok ugyanis rosszabb ízt adnak a csokoládénak, sőt, még olvadni is csak nehezen fognak.

 

Már a termék megnevezése is sokat elárulhat. Az olyan megjelölések, mint a „csokoládés nyalánkság vagy torkosság” arra utalnak, hogy a termékek nem tartalmaznak valódi csokoládét. A csokoládéban ugyanis a kakaópor tartalmának minimum 30 százalékosnak kell lennie. Máskülönben nem beszélhetünk csokoládéról. A minőségi csokoládékban a kakaópor tartalma már jóval magasabb.

 

Nemcsak a csokoládék, de más típusú édességeknél is óvakodjunk a pálma- és kókuszzsírtól. Ezek a zsírfélék olyan telített zsírokat tartalmaznak, amelyek nagyobb mértékben ártalmasak lehetnek.

 

Fotó: divany.hu

 

Mogyoró

 

A megtisztított és kifényezett csizmában ott a helye a héjas mogyorónak is. Nagyon sok gyerek azonban a mogyoró mellett a szárított gyümölcsöt is kedveli.

 

A dió esetében azt szükséges megnézni, hogy a dión van-e penész vagy nincs, illetve nincs-e megsérülve a dióbél. A csomagolt dióknál és mogyoróknál elsődlegesen azt kell szemügyre vennünk, hogy a csomagolásban nincsenek-e kártevők.

 

A szárított gyümölcsök esetében szintén az összetevőkre ügyeljünk. Nagyon sok ilyen termék ugyanis több zsírt és cukrot tartalmazhat a kelleténél. Ebben az esetben egy marék szárított gyümölcs is kalóriabombának számít. A szárított gyümölcsöt evés előtt mossuk meg, mivel gyakran kénessavas kezelésen esik át.

 

Fotó: Femina

 

Mandarin és más gyümölcs

 

Hálós mandarint vásárolt, és otthon vette észre, hogy az egyik fele zöld, a másik fele pedig poshadt? Sajnos, a csomagolások nagyon gyakran csalókák lehetnek, és azt hihetjük, hogy minőségibb, jobb terméket vásároltunk.

 

Amennyiben mandarint, banánt vagy almát vásárol a Mikulás-csomagba, ügyeljen arra, hogy a gyümölcsök ne legyenek megnyomódva, ne legyenek sérültek és poshadtak.

 

Forrás: Aktuality.sk/Körkép.sk

Nyitókép: delmagyar.hu

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!