A Fit Leader országos verseny idei győztese egyéni tréner kategóriában a Dukla Trencsén extraligás hokicsapata erőnléti edzője, Branislav Lobotka lett,. Lobotkának az edzői feladatok ellátása mellett arra is jut ideje, hogy a Légy jobb (Buď lepší) nevet viselő sportmárkáját fejlessze. Branislav Lobotka most nyolc egyszerű tippet ad nekünk arra, hogy miképpen tudjunk fittek maradni az ünnepek alatt.

 

A 8 tipp:

 

A téli hónapokban rövidebbek a nappalok és hosszabbak az éjszakák. A legjobb regenerációnak ebben az időszakban az alvás számít, ami szerencsénkre még ingyenes is. A 8 óra alvás alapnak számít. Ami még fontos, hogy ne járjunk túl későn aludni.

 

 hirdetes_300x300  

Ahhoz, hogy reggel minél jobban beindítsuk a metabolizmusunkat, ajánlatos rögtön az ébredés után egy pohár himalájai teát meginni. A pohár felét töltsük meg forró vízzel, facsarjuk bele fél citrom levét, adjunk hozzá negyed kanál sót, öntsünk hozzá hideg vizet, majd igyuk meg.

 

Munkába menet sötét van, hazafelé jövet ismét sötét van. Ebben az időszakban az érzékeny emberek könnyen depresszióba zuhanhatnak, ezért ajánlatos a napunkat kellemesebbé tenni valamilyen jó zenével, relaxációval, vagy egyszerűen csak találkozzunk a barátainkkal. Aki lelkileg fitt, az garantált, hogy testileg is az lesz.

 

Mivel a napok rövidebbek, emellett futkosunk az ajándékok után, takarítunk, sütünk, így jóval kimerültebbek vagyunk, és sokkal több kávét iszunk meg, mint amennyi ajánlatos lenne. A kávé helyett vásároljunk minőségi teát, rögtön reggel főzzünk belőle egy literrel, és egész nap kortyolhatjuk is. Lobotka személy szerint a PUKA teát ajánlja, amit a bio boltokban is be lehet szerezni.

 

Fotó: Glasgow Referees’ Association

 

A karácsonyi vásárokhoz elengedhetetlenül hozzátartoznak a forralt borok és a puncsok. Természetesen a karácsonyi vásárban mindenki szereti ezeket az italokat kortyolgatni, de gondoljunk arra, hogy a borok és a puncsok 90 százalékát szándékosan megédesítik, hogy ezzel leplezzék le az italok ócska minőségét. Mivel ezeket a borokat és puncsokat jó néhányszor felforralják, így elveszítik erejüket, ami által hatalmas mennyiséget tudunk elfogyasztani belőlük. Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a túlságos puncs és forralt bor fogyasztással rengeteg felesleges kalóriát viszünk be a testünkbe. Ezért inkább válasszunk minőségi italokat, vagy egyszerűen főzzünk forralt bort otthon.

 

Gyalog, gyalog és csakis gyalog. Télen jóval kevesebbet gyalogolunk, mint nyáron. Amennyiben nem tombol kint hóvihar, akkor elegendő jól felöltözni, és máris mehetünk ki a szabadba. Kezdetben nehéz megbirkózni a kényelemmel, de ha egyszer rászánjuk magunkat, minden megy majd, mint a karikacsapás. A mutató a mérlegen pedig garantáltan lefelé fog billenni.

 

Ami a tornázást illeti, Lobotka inkább a 15 perces, nyugodt, otthoni edzést részesíti előnyben, mintsem a heti egyszeri másfél órás mozgást a tornateremben. Amennyiben önmagunkat nem vagyunk képesek rávenni a tornázásra, ajánlatos csoportos edzésekre járni.

 

Az utolsó tanács. A karácsonyi ponty és a majonézes krumplisaláta miatt ne legyen lelkiismeret-furdalásunk, hiszen mégiscsak karácsony van. Amennyiben az egyik nap túlzásba visszük az evést, akkor a második napon próbáljuk meg egy kicsit megálljt parancsolni. Az esti süteményadag helyett inkább karikázzunk fel répát, karalábét és nassoljunk egészségesen.

 

Forrás: Forbes.sk/Körkép.sk

Nyitókép: Optimum Health Solution

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!