Nyitókép: MTI

 

Az Union egészségbiztosító adatai szerint masszívan visszaesett biztosítottjai körében a fogászati szűrővizsgálatok száma. Míg 2017-ben az Union biztosítottjainak a 42 százaléka ment el szűrővizsgálatra, tavaly már csak 28 százalék.

 

 

Beáta Dupaľová Ksenzsighová szóvivő szerint a masszív visszaesés a koronavírus-járványnak köszönhető.

 

 hirdetes_810x300  

 

 „Soha nem voltak még ilyen számaink. Ezért is szeretnénk arra biztatni az embereket, hogy az évből még előttünk álló 4 hónap alatt nézessék meg a fogaikat,“

 

nyilatkozta Elena Májeková, az Union biztosító egészségbiztosítási részlegének igazgatónője.

 

A szűrővizsgálattal elsősorban az egészségünket védjük, ugyanakkor anyagi vonzata is van, hiszen aki elmulasztja, az a törvény értelmében kénytelen saját zsebből fizetni a következő évben a fogorvosi kezelést.

 

Az Union adatai szerint a szűrővizsgálatok tekintetében a nők becsületesebbek. 57 százalékuk jár fogászati ellenőrzésre, míg a férfiak esetében ez a szám csak 43 százalék. A statisztikák szerint évente átlagosan két foga romlik el, lyukad ki az embernek. Érvényes, hogy minél később kap a fog kezelést, annál jobban fáj és annál többe kerül a beavatkozás, hiszen nem egy, hanem gyakran rögtön háromrétegű fogtömést kell alkalmazni.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!