Nyitókép: Getty Images

 

A 60 év alattiak számára az ingyenes PCR-vizsgálatot kérő papíralapú beutaló immár a múlté, helyüket ugyanis az 

 

SMS vagy e-mail

 

A pozitív betegek számának növekedésével ez jelentősen leegyszerűsíti a folyamatot – tájékoztatott Veronika Daničová, az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjának (NCZI) szóvivője.

 hirdetes_810x300  

 

Daničová elmondása szerint a páciens a mintavétel helyén felmutatja azt az SMS-t vagy e-mailt, amit azután kap meg az NCZI-től, hogy az orvos beviszi a PCR-vizsgálatra vonatkozó rendelést az információs rendszerbe, és elküldi az NCZI-nek.

 

Önkiszolgáló COVID-19 portál

 

A beteg legkésőbb 96 órán belül SMS-ben és e-mailben is megkapja az eredményt. „Azok az orvosok, akiknek az információs rendszere nem teszi lehetővé a PCR-vizsgálat elrendelését, továbbra is használhatják a papíralapú beutalókat” – közölte az NCZI.

 

A hírrel egy időben az NCZI önkiszolgáló COVID-19 portált is elindított, amely lehetővé teszi az elérhetőségi adatok megváltoztatását, az oltásra való bejelentkezést, a tesztelést vagy a digitális uniós COVID-igazolvány kigenerálását anélkül, hogy kapcsolatba kellene lépni az NCZI ügyfélközpontjával.

 

A bejelentkezéshez nem kell más, mint a telefonszám, a születési év és a COVID-19-PASS.

 

Azok, akik nem emlékeznek a 9 számjegyű COVID-19-PASS-ukra, lekérhetik a Koronavírus /COVID-19-PASS Elküldése (nczi.sk) menüpont alatt“ – emlékeztetett a központ.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!