Nyitókép: AGEL

 

A komáromi Agel kórház idén a 800. babát jegyezte be a születési statisztikáiba. A jubileumi újszülött ráadásul egyedi dátumot választott a világra érkezésének, éppen december 24-ét, így ő volt a legszebb ajándék a karácsonyfa alatt. A komáromi szülészet egyre nagyobb népszerűségnek örvend az anyák körében. Ez a személyzet érzékeny hozzáállásának és az anyák kívánságainak tiszteletben tartásának köszönhető, valamint az újszülöttek professzionális ellátásának.

 

A kórház ugyan nem a számok alapján ítéli meg a születendő babákat, hiszen minden egyes egészséges baba nagy elégtételt jelent az orvosoknak, a jubileumi 800. baba kapcsán azonban kivételt tettek. Ez volt ugyanis az egyetlen baba, aki pontosan szenteste napján született, és idén a 800-as sorszáma volt, ami a kórház szempontjából tekintélyes szám. A kis jubilánst Tomáškonak hívják, 3570 grammal és 51 cm-rel született. Édesanyjával együtt boldog és egészséges, és már az első újévi ünneplés is meglesz, bár még nem fog rá emlékezni.

 

Fotó: AGEL

 

 hirdetes_810x300  

A komáromi kórház nőgyógyászati-szülészeti osztálya az anyákhoz való empatikus hozzáállásáról ismert,ahol az új élet és az egészséges gyermek áll mindenek felett.

 

 „Arra törekszünk, hogy a vajúdó nőknek egyre jobb körülményeik legyenek, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt az osztályt is revitalizáljuk, színvonalon felüli szobákat építettünk, és a jövőben nagyobb beruházást tervezünk az osztály korszerűsítése érdekében”

 

– mondta Miroslav Jaška, a komáromi Agel kórház igazgatója.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.