Nyitókép: AGEL

 

A komáromi Agel kórházban a tavalyi évben 816 baba született. 2021 után, amikor az újszülött lányok voltak túlsúlyban, tavaly „az erősebb nem győzött”, és több fiú született. A kismamák elsősorban az érzékeny hozzáállásáért, korszerű módszereiért és az anyák kívánságának tiszteletben tartásáért dicsérik a komáromi kórházat.

 

2022-ben 816 baba született a komáromi Agel kórházban. A fiúk száma 436, a lányok száma 380 volt. Az újszülöttek teljes számából öt esetben vittek haza a szülők ikreket. A 2022-es év a koronavírusos anyák számában is enyhülést jelentett, ezek az esetek csak szórványosan fordultak elő.

 

 hirdetes_300x300  

 

„Nagyon örülünk a kismamák szülészetünk iránti nagy érdeklődésének, akik esetenként távolabbi helyekről is érkeznek”

 

– mondta MUDr. Mamoun Amr, a komáromi kórház nőgyógyászati ​​és szülészeti osztályának főorvosa. A legfiatalabb édesanya 15, a legidősebb 45 éves volt.

 

 

A legnépszerűbb lánynevek, amelyet a szülők gyermekeiknek adtak 2022-ben: Sofia, Lara, Emma, ​​​​Liza, Zoé, Nela, Amira, Maja. A fiúnevek közül a Simon, Márk, Dávid, Viktor, Tamás, Ármin, Olivér neveket adták a legtöbben. A ritka és szokatlan nevek között szerepelt a Norina, Loarina, Aurora, Nikita, Azra, Elizabell, Dalia, Mandi, Ariadne, Selin. A fiúknak az anyák az alábbi ritka neveket adták: Aizaiah, Sion, Nathan, Miran, Arda, Armel, Harry, Emett, Otis, Kende.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!