Nyitókép: AGEL

 

Az AGEL komáromi kórházban és az AGEL-csoport más kórházaiban is „Szeretettel adományozott vér” címmel véradás zajlott. A hematológiai-transzfúziós osztályra 38 donor érkezett, köztük alkalmazottak, testvérek, szerelmespárok, illetve családtagok. Az egészségügyi dolgozók meglepetésekkel készültek az adományozóknak. A hematológiai-transzfúziós osztály véradó részlegének felújított helyiségeit a donorok számára szívecskékkel díszítették, hogy kellemesebbé tegyék számukra a Valentin-napot.

 

„Minden donor, aki a kórházunkba jön vért adni, nagyon fontos számunkra, és rendkívül nagyra értékeljük őket. Vannak olyan véradóink, akik rendszeresen járnak hozzánk”

 

– mondta MUDr. Enikő Radi, a hematológiai-transzfúziós osztály főorvosa.

 

 hirdetes_810x300  

 

Dr. Husárová kolléganő és férje is eljött vért adni ezen a szép eseményen. Minden adományozó gyönyörű ajándékot kapott, és nagy örömmel fotózkodtak a nővérekkel, akik egy nagy piros színű köszönetnyilvánító szívecskét tartottak a kezükben. A véradás során remek hangulat uralkodott, tele örömmel és összetartozással, mindenki tudatosította, hogy a vére segíthet életeket menteni.

 

 

A véradás önzetlen cselekedet, a donor azoknak a betegeknek segít, akik ettől az értékes folyadéktól függenek. A véradás gyakran az élet adományozását jelenti. Minden 18 és 60 év közötti egészséges személy adhat vért. Ha a véradó egészséges, a szervezet a vérvétel után nagyon gyorsan kezeli a „veszteséget”.

 

 

„Ez a Valentin-nap körüli időszak lehetőséget ad a fiatal pároknak, hogy közösen adjanak vért. Szép és megható számomra, amikor egy fiatal pár talán először jön együtt vért adni, kézen fogva. Már Márk evangéliumában is találkozunk a következő szavakkal: „szeresd felebarátodat, mint önmagadat”. A fiatalokkal való munka energiával tölt fel, és meggyőz arról, hogy a jó nem halt ki az emberekből, a fiatalok olyan emberek, akikre nemcsak a szüleik, hanem mindannyian büszkék lehetünk”

 

– tette hozzá a főorvos.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.