Nyitókép: AGEL

 

A komáromi AGEL kórház negyedévente szakszemináriumokat szervez a kórházban és az ambuláns szektorban dolgozó nővérek számára. A Regionális Ápolói és Szülésznői Kamarával, valamint a Regionális Orvosi-Műszaki Dolgozói Kamarával együttműködésben került megrendezésre a legújabb szeminárium „Élet a Covid-19-cel” címmel.

 

Március 6-án pontosan három év telt el azóta, hogy Szlovákiában megjelent az első igazolt Covid-19-es eset. Az előadók éppen az egészségügyi dolgozók életének és munkavégzésének egyensúlyára való tekintettel választották ezt a rendkívül nehéz témát, ami az elmúlt három évben rendkívül megterhelő volt számukra. Az intenzív osztály ápolói és a belgyógyászati ​​osztály ápolói nagyon érzelmesen, emberi együttérzéssel mutatták be ezt a témát, hiszen a Covid-19 minden egészségügyi dolgozót megérintett nemcsak a munkahelyén, hanem a magánéletben is.

 

 hirdetes_300x300  

 

Ezeknek a betegeknek az ápolása nagyon megterhelő volt pszichológiai és fizikai szempontból is. Különösen a covid első hónapjaiban az emberfeletti erőfeszítések és az orvosi eljárások betartása ellenére az egészségügyi személyzet sok beteget veszített, sokukon egyszerűen már nem lehetett segíteni.

 

Ez az értékelő szeminárium betekintést adott a résztvevőknek, és teljesen eltérő nézeteket és magyarázatokat adott még azoknak az ápolóknak is, akiket a járvány idején nem osztottak be olyan osztályokra, ahol covidban szenvedő betegek feküdtek.

 

„Nagyon örülök, hogy megoszthattuk tapasztalatainkat ezzel a betegséggel kapcsolatban, és megmutathattuk más ápolóknak is, milyen nehéz az egészségügyi dolgozók munkája a covid-osztályokon”

 

– mondta a komáromi AGEL kórház ápolóhelyettese, PhDr. Bozsaky Csaba.

 

 Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!