Nyitókép: AGEL

 

A komáromi AGEL kórház is képviseltette magát az Európai Kórházi Gyógyszerészek Szövetségének 27. rangos kongresszusán, amelyet a portugáliai Lisszabonban rendeztek meg. A világ minden tájáról érkezett háromezer résztvevő között poszter formájában a komáromi gyógyszerészeknek is volt előadásuk, személyesen pedig a komáromi kórház főgyógyszerésze, PharmDr. Komjáthy Hajnalka PhD. vett részt a kongresszuson.

 

A kongresszus rangos esemény, így egy vezető gyógyszerész részvétele nemcsak a kórház számára, hanem Szlovákia számára is siker. A kongresszus fő témája a következő volt: „A gyógyszertervezéstől a sikerig. Mi az igazán fontos a beteg számára?”

 

„A kongresszuson 3 fő plenáris előadás, számos szeminárium, interaktív előadás és workshop hangzott el. A témák sokrétűek voltak, a tudománytól és a kutatástól a személyre szabott orvoslásig, a gyógyszerelési hibáktól a biztonságos kezelésig. Emellett más aktuális témákról is szó esett, mint például a zöldpatika, az e-patika és a gyógyszerhiány”

 

 hirdetes_300x300  

– magyarázta Komjáthy Hajnalka.

 

 

Idén a komáromi AGEL kórház gyógyszerészei is aktívan részt vettek a kongresszuson, köszönhetően annak, hogy az EAHP Tudományos Bizottsága pozitívan értékelte és elfogadta „Gyógyszerhibák és megítélésük az egészségügyi dolgozók szemszögéből” című poszterüket, amely a betegbiztonsággal és minőségbiztosítással foglalkozó szekcióban jelent meg. A munka a parenterális, azaz intravénás gyógyszerek megrendelésével, elkészítésével és beadásával kapcsolatos gyógyszerelési hibák elemzésére irányult.

 

„Kiemeltük, hogy a kórházi gyógyszerészek tudásukkal jelentősen hozzájárulhatnak a gyógyszerelési hibák kiküszöböléséhez, a kórházi betegek biztonságának növeléséhez”

 

– magyarázta a Kórházi Gyógyszertár tapasztalt szakértője, főgyógyszerésze.

 

 

A komáromi AGEL kórház Kórházi Gyógyszertára 1992 óta működik, csapatát 6 gyógyszerész, 5 gyógyszerészeti laboráns és 4 egészségügyi dolgozó alkotja. Kiemelt feladatuk a biztonságos, hatékony és eredményes gyógyszeres terápia biztosítása minden járóbeteg és kórházi beteg számára. A gyógyszertár a koronavírus-járvány idején és most is a piacon ritkán kapható, egyedileg elkészített gyógyszerek gyártására helyezi a hangsúlyt.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!