Nyitókép: Bory

 

A Bory Kórház ma hivatalosan is megnyitotta kapuit.

 

Több mint négy és fél éves építkezés után a Penta befektetési csoport ma hivatalosan is megnyitotta új kórházát, a Boryt. A Pozsony külvárosában található egészségügyi központ első terminálja jövő héttől várja az első sürgősségi műtétre érkező betegeket. Teljes értékű kórházzá a tervek szerint idén ősszel válik. A Pentának 250 millió eurójába került az egész befektetés, megtérülését 30 évre prognosztizálják.

 

A betegek biztosítási kártyával léphetnek be az intézménybe. A Bory Lamacs városrészben található, alig néhány kilométerre az állam által támogatott, és az Újjáépítési Alap százmillióira is számító Rázsochy kórháztól, melynek sorsa egyelőre bizonytalan.

 hirdetes_300x300  

 

Kép forrása: Bory kórház

 

A magánkórház az egészségügyi ellátás állami egészségbiztosítási feltételek között biztosít ellátást. Ez azt jelenti, hogy jöhet mindenki, akinek betegbiztosítási kártyája van és fizeti az egészségbiztosítást a három egészségbiztosító egyikénél. A Bory jelenleg az összes egészségbiztosítóval szerződéses viszonyban van az egészségügyi programok első szakaszára.

 

Április 3-tól az első szakkórházi rendelők, radiológiai osztály és sugáronkológiai osztály áll a betegek rendelkezésére. Ha valaki konkrét orvost, szülészt szeretne a beavatkozásra, ez a szolgáltatás már feláras.

 

 

Ezt követi az egynapos orvosi ellátás beindítása. Májusban a kórház fekvőbeteg részlege állhat fel, júniusban pedig a neonatológiai szülészet is megnyílik. Ősszel a Bory Kórház sürgősségi osztállyal és a dialízis osztállyal válik teljessé. Összesen 403 kórházi ágyat terveznek üzembe helyezni, emellett 15 műtő is lesz, köztük egy teljesen robotizált.

 

A kórházi ágyak többsége, összesen 281 egyágyas szobában van. Minden szobához saját mellékhelyiség, televízió és egy széthúzható fotel tartozik a kísérőszemély számára, ez utóbbi ottlétéért viszont már fizetni kell. A kosztot a beteg a szobájába kapja.

 

Pozsony megegyezett a befektetővel hogy meghosszabbítja a villamosjáratot Bory-ig

 

A betegek az egyes vizsgálatokra a 0950 105 510-es telefonos ügyfélszolgálaton vagy személyesen, a Bory Kórház recepcióján tudnak időpontot kérni. A kórház azt ígéri, hogy az időpontkérés nem lesz díjköteles. Csak egy ajánlásra van szükség a körzeti orvostól, és a betegbiztosítási kártyára.

 

A kórházban várhatóan összesen mintegy 1500 fős egészségügyi személyzet dolgozik majd, amivel megnő a konkurencia az egyes kórházak és egészségügyi intézmények között nemcsak a fővárosban, hanem a szélesebb régióban is.

 

A Penta bemutatta a Bory kórházat, ami iránt az állam is érdeklődik

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.