Nyitókép: AGEL

 

Kiváló sikert aratott a komáromi AGEL kórház. Az idei szavazáson, ahol az Általános Egészségbiztosító (VšZP) több mint 6300 biztosítottja szavazott, az általános kórházak kategóriájában nyert.

 

Az Általános Egészségbiztosító által közzétett információk szerint 6321 olyan biztosított vett részt a felmérésben, akiket az elmúlt 2022-es évben Szlovákia valamelyik egészségügyi intézményében ápoltak legalább egy éjszakát – kivételt képeznek a pszichiátriai kórházak és osztályok, a napi ellátóosztályok (stacionár) és a börtönkórházak. Az egészségügyi intézmények akkor kerültek a felmérés értékelésébe, ha a VšZP 10-nél több értékelést kapott rájuk. A felmérést elektronikus kérdőív segítségével végezték.

 

„Számunkra ez a felmérés már a harmadik, és ezúttal a legjobb értékelés a szervezett felmérések keretein belül, ahol fontos szerepet kapnak a betegek és elégedettségük. A tavalyi évben a célzott beruházások keretében alapvető változásokon ment keresztül a kórház, amely jelentősen emelte az egészségügyi ellátás színvonalát. Örülünk az új sürgősségi osztálynak, az új járóbeteg-szakrendeléseknek, a kemoterápiás napi ellátóosztálynak és januártól a teljesen új mágneses rezonanciás részlegnek. De a legnagyobb örömünkre az szolgál, hogy bizalommal fordulnak hozzánk a betegek messzi vidékekről, sőt a határon túlról is. Ez az eredmény elsősorban kórházunk csaknem 600 dolgozója mindegyikének az érdeme. Ez egy nagy motiváció és bátorítás számunkra a további munkához és fejlesztési projektekhez”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta Miroslav Jaška, az AGEL Komáromi Kórház igazgatója, aki nem titkolta őszinte örömét öt év kórházi munka után.

 

A kórház hosszú távú ambíciója, hogy bebizonyítsa, egy regionális kórház is lehet nagyszerű gyógyászati ​​intézmény, ahol kiváló szakemberek látják el a betegeket, megfelelő felszereléssel és mindenekelőtt humánus hozzáállással, amely egyesíti a szakértelmet és a megértést.

 

A VšZP biztosítottjai 6 típusú egészségügyi intézményt értékeltek. Ebben az évben az egészségügyi létesítmények némileg javultak az értékelésben. Míg 2021-ben 1,56-os, addig 2022-ben 1,54-es átlagosztályzatot értek el. A legjobb értékelést a szív- és érrendszeri betegségekre szakosodott intézetek kapták 1,24-es átlaggal, míg az állami egyetemi és kari kórházak a legrosszabb helyen végeztek.

 

„Az Általános Egészségbiztosító keretein belül minden évben elkészítjük a kórházi betegek körében az elégedettségi felmérést. Biztosítottjaink adatait, véleményét és visszajelzéseit olyan információforrásnak tekintjük, amelynek köszönhetően folyamatosan javítani tudjuk a szlovákiai egészségügyi ellátást és az egészségügyi intézmények minőségét”

 

– mondta Richard Strapko, az Általános Egészségbiztosító vezérigazgatója.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!