Nyitókép: Körkép.sk

 

Több mint félszázan járultak hozzá embertársaik megmentéséhez.

 

Idén először hirdettek meg önkéntes véradást a csilizközi faluban. Bár Szap egy viszonylag kis község, délelőtt mégis 59 önzetlen személy érkezett az eseményre.

 

Regisztrálnak a véradásra érkezők.

 

 hirdetes_810x300  
Az Érsekújvári Nemzeti Transzfúziós Állomás biztosította a véradást.

 

A véradáson megjelentek közül 52-en tudtak segítséget nyújtani a rászorulóknak. A véradási lehetőséget az Érsekújvári Nemzeti Transzfúziós Állomás munkatársai biztosították.

 

A véradást biztosító csapat. (Balról a második hölgy Vida Edit elnök.)

 

A Vöröskereszt Szapi Szervezetének elnökétől, Vida Edittől megtudtuk, hogy az 52 főből 6-an első alkalommal adtak vért. Ráadásul a véradáson nemcsak helyi véradók vettek részt, hiszen a környező falvakból, városokból (többek között Csiliznyárad, Medve, Balony, Csilizpatas községekből, de volt, aki Bősről és Nagymegyerről) is érkeztek a felhívásukra.

 

Véradásra várakozók.

 

Szapon még rendőr is adott vért.

Az elmúlt év tevékenységét is értékelték

 

A Szlovák Vöröskereszt Szapi Szervezetének 110 tagja van. Az aktív véradóik száma pedig 66-ra tehető. A szervezet vezetősége nemrég tartotta meg évzáró ülését is, ahol értékelték az elmúlt évet. Vida Edit az ülésen is gratulált annak a két személynek, akik a Szlovák Vöröskereszt dunaszerdahelyi ünnepségén kitüntetést vettek át.

 

 

 

„Egy életre szóló nyomot hagyott bennem”- Interjú a Vöröskereszt szlovák-ukrán határon teljesítő önkéntesével

 

Köszönetnyilvánítás

 

A Szlovák Vöröskereszt Szapi Szervezetének elnöke hírportálunk közreműködésével is köszönetet mondott mindazoknak, akik a tavaszi véradást támogatták. Mint mondta, köszönettel tartozik az Érsekújvári Nemzeti Transzfúziós Állomás munkatársainak, a szapi önkormányzatnak, a Szlovák Vöröskereszt Csiliznyáradi és Balonyi Szervezetének, a Szapi Önkéntes Tűzoltó Testület tagjainak, a CSEMADOK Szapi Szervezetének, valamint Soós Klaudiának, Szombatehelyi Renátának, Eva Vanekovának, illetve a környező települések néhány önkormányzatának egyaránt.

 

Laky Erzsébet

Fényképek: Körkép.sk/szapi szervezet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.