Nyitókép: AGEL

 

A komáromi AGEL kórház egész évben szoptatási tanácsokkal segíti az édesanyákat. A szoptatási világhéten azonban lehetőségük nyílt többet megtudni erről a témáról. Az anyatej összetételét tekintve egyedülálló, és a gyermek születésétől kezdve az egész fejlődése során a szükségleteihez igazodik. A gyermek életének első évében a legjobb táplálékot képviseli, megvédi a betegségektől, támogatja a gyermek immunrendszerét. Az anyatejet a baba egészséges növekedéséhez és fejlődéséhez szükséges összes tápanyagot tökéletesen képviseli.

 

A kórház már régóta megteremti a feltételeket az anyák megfelelő szoptatásra neveléséhez. A szülés előtti felkészítés részeként a teljes folyamatra kiterjedő tanácsadást is szervez. A kismamák a foglalkozásokon mindenre választ kaphatnak, ami érdekli őket, az előadások között szerepel többek között a szoptatás és az anyatej témaköre is.

 

„A szoptatás nagyon előnyös egy újszülött számára, mert a kolosztrum és az anyatej támogatja az immunrendszert, és könnyen emészthető a baba számára. A szoptatott babák nyugodtabbak és egészségesebbek. Az anyatej antibakteriális és vírusellenes faktorokat tartalmaz, amelyek felelősek a gyomor- és bélrendszeri, légúti megbetegedések, a középfülgyulladás, a húgyúti fertőzések, az ekcéma és az elhízás alacsonyabb előfordulásáért. A szoptatás egyben a legjobb megelőzése az allergiás betegségeknek, a civilizációs betegségeknek és a rákos megbetegedéseknek a későbbi életkorban, támogatja az arcizmok fejlődését, az állkapocscsontot, valamint az érzelmi kötődést”

 

 hirdetes_810x300  

– sorolta az előnyöket Elvíra Baková.

 

A szoptatási tanácsadók a komáromi kórház neonatológiai osztályán dolgoznak, és a kórházi ellátás során teljes körűen az anyák rendelkezésére állnak, akár tanácsadás, akár gyakorlati segítség formájában. Segítik az anyát a szoptatós pozíciók felvételében, megmutatják a baba helyes kötődését a mellhez, hogy a szoptatás kellemes, ne pedig fájdalmas élményt jelentsen az anyának. A babák az anyukájukkal vannak a szobában, igényük szerint szoptathatók, hiszen minden gyermek és anya egyedi.

 

Szülésre felkészítő tanfolyamon hetente egy alkalommal vehetnek részt az érdeklődők, minden csütörtökön 9:00 órától 17:00 óráig a J pavilon első emeletén. A tanfolyamra okleveles szülésznőnél, Bc. Füssi Renátánál jelentkezhetnek a 0904 683 550-es telefonszámon vagy a [email protected] e-mail-címen.

 

AGEL/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.