Nyitókép: AGEL

 

Véradás szempontjából a nyári hónapok a szlovákiai kórházakban nagyon igényesek. A nyári szabadságolások miatt csökken a véradók száma, a sérülések száma viszont nő. A kritikus nyári időszakban a komáromi AGEL kórház egy új szolgáltatással – online foglalási rendszerrel ösztönzi a véradást.

 

Amellett, hogy sok donor nyaral, sokakat a hőség is elriaszt a véradástól. A komáromi kórház ezért segítségért folyamodik.

 

„A nyáron megnövekedett sérülési ráta és a közlekedési balesetek számának növekedése miatt több sebészeti beavatkozást regisztrálunk. Szintén végeznek onkológiai kezeléseket, transzplantációkat, tervezett szív- és ízületi műtéteket stb. Mindehhez transzfúziós készítményekre van szükség”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta MUDr. Radi Enikő, a hematológiai és transzfúziós osztály főorvosnője.

 

A komáromi AGEL kórház egy újdonsággal rukkol elő, mégpedig egy foglalási rendszerrel.

 

„Ezzel is igyekszünk az egész folyamatot megkönnyíteni az érdeklődők számára. Elég időpontot foglalni, így nem kell közvetlenül a helyszínen várni a véradásra. A rendszer nagyon egyszerűen működik, így minden érdeklődő képes a használatára”

 

– magyarázta a főorvosnő.

 

 

Elég a www.darca.agel.sk weboldalon regisztrálni, és kiválasztani a megfelelő napot és órát. Ezután egy megerősítő e-mail érkezik. Az első véradók már kipróbálták az új rendszert, és dicsérettel illették azt. A honlapon tájékoztatás található arról is, hogy az érdeklődő mikor adhat vért, hogyan járjon el a véradás előtt, és mit kell tennie a véradás után.

 

„Ezért arra kérünk mindenkit, aki egészségesnek érzi magát, 18 és 60 év közötti, 50 kg feletti testsúlyú és tud segíteni, jöjjön el és adjon vért kórházunkba”

 

– tette hozzá MUDr. Radi Enikő.

 

Az érdeklődők az online regisztráció mellett a 0918 435 408-as telefonszámon is jelentkezhetnek véradásra. A komáromi AGEL kórházban minden hétfőn, csütörtökön és pénteken van lehetőség véradásra, illetve szerdánként az ütemterv szerint mobil, kihelyezett véradásra is van lehetőség.

 

AGEL/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.