Nyitókép: AGEL

 

A komáromi AGEL kórház egy évvel ezelőtt hivatalosan is megnyitotta a nagyközönség előtt a harmadik évezred modern és teljesen felszerelt sürgősségi ügyeletének helyiségeit. Nagy előnye a betegek és a személyzet számára a belgyógyászati és sebészeti pavilonnal való összeköttetés, így a páciens a lehető leggyorsabban, egy helyen részesül minőségi egészségügyi ellátásban.

 

Az épületegyütteshez tartozik még egy röntgen, CT, három ultrahangos részleg és egy mamológiai tanácsadó, amely az emlőelváltozások átfogó diagnosztizálására irányul. Újdonságnak számítanak az MRI vizsgálatok a radiológiai osztály részeként. A páciens számára így a legtöbb osztályon minden szükséges kivizsgálás és esetleges későbbi kórházi kezelés elérhető egy helyen.

 

A páciensek és a látogatók sürgősségi betegfelvételen keresztül jutnak el a belgyógyászati ​​pavilon épületébe, ahol a kardiológiai, reumatológiai, diabetológiai szakrendelő, valamint a belgyógyászati, geriátraia és ideggyógyászati ​​szakrendelő kapott helyet. Az emeleteken található az összes fekvőbeteg osztály – a belgyógyászati és neurológiai osztály, valamint a belgyógyászati ​​és neurológiai intenzív osztály.

 hirdetes_810x300  

 

 „Az év során 17 253 beteget láttak el a sürgősségi ügyeleten, ebből 12 468 betegnek sebészeti diagnózisa volt” – mondt Mgr. Miroslav Jaška, MPH. kórházigazgató. A betegek leggyakoribb problémái, amellyel a sürgősségi ügyeltre érkeznek, a magas vérnyomás, szívdobogás, erős fejfájás, szédülés, kéz- és lábzsibbadás, és mindenekelőtt a sérülések. A törések különösen nyáron fordulnak elő, amikor az emberek sportolás vagy egyéb nyári tevékenységek közben sérülnek meg.

 

 

A komáromi kórház a sugárdiagnosztikai osztályon is rengeteg pácienst regisztrált, ahol 40 254 embert vizsgáltak meg. Ezen az osztályon létesült januárban egy új, fontos részleg, a mágneses rezonancia. A hozzávetőlegesen 110 ezer lakosú Komáromi járásban ez eddig hiányzott.

 

„Ez a részleg elengedhetetlen a neurológiai, sebészeti, belgyógyászati, traumatológiai, rehabilitációs és onkológiai osztályok számára. Létesítése a kórháznak és különösen a betegeknek óriási minőségi növekedést, és jobb hozzáférést jelent az egészségügyi ellátáshoz”

 

– mondta Miroslav Jaška, a kórház igazgatója.

 

 

A kórház sürgősségi ügyeletének létrehozásával új műtők is kiépítésre kerültek.

 

„A személyzet egy év alatt körülbelül 3000 sebészeti beavatkozást végzett bennünk“ – jelentette ki a kórházigazgató. „Sikeresnek értékelem az első működési évet az egészségügyi ellátás minősége, valamint nemcsak kollégáink, hanem a felmérésben elégedettségüket kifejező betegek szempontjából is, amit igazgatóként nagyra értékelek”

 

– zárta gondolatait a komáromi AGEL kórház igazgatója, Mgr. Miroslav Jaška, MPH.

 

A sürgősségi ügyeleten 12 új mobil kórházi ágy, 9 vizsgálóágy, három szállítóágy és három új műtő van, beleértve a világítást, mennyezeti röntgent, mobil röntgent karral, röntgendiagnosztikai állomást, három ultrahangot, CT-gépet, a létfontosságú funkciók központi monitorozását, négy altatógépet, öt defibrillátort és két műtőtornyot.

 

AGEL/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!