Nyitókép: Getty Images

 

Régóta állítják, hogy a jó kondíció és az egészség megőrzéséhez legalább napi 10 000 lépést kell megtenni. Egy új tanulmány szerint azonban ötezer lépésnél kevesebb is elég lehet a pozitív hatáshoz – számolt be róla a BBC hírportál.

 

A lengyelországi Lodzi Orvostudományi Egyetem és az amerikai Johns Hopkins Egyetem Orvostudományi Karának szakértői csoportja megállapította, hogy a gyaloglás előnyei minden nemre és korcsoportra vonatkoznak, függetlenül attól, hogy hol élnek. A legnagyobb előnyöket azonban a 60 év alattiak esetében jegyezték fel.

 

Minél több lépés, annál jobb

 hirdetes_810x300  

 

A világ minden tájáról származó több mint 226 000 ember elemzése kimutatta, hogy négyezer lépés elegendő ahhoz, hogy elkezdjük csökkenteni a bármilyen okból bekövetkező korai halálozás kockázatát.

 

Valamivel több, mint 2300 elég a szív és az erek számára. A kutatók szerint azonban minél több lépést tesznek meg az emberek, annál több egészségügyi előny jelenik meg.

 

Szerintük négyezer felett minden további ezer lépés 15%-kal csökkenti a korai halálozás kockázatát.

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint az elégtelen fizikai aktivitás évente 3,2 millió haláleset okozója, ami a negyedik leggyakoribb ok a világon.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!