Nyitókép: AGEL

 

A komáromi AGEL kórház stratégiai fejlesztését nemcsak saját forrásból származó beruházásokkal támogatják, hanem uniós forrásokból is. Az elmúlt öt évben a kórház több mint 22 millió eurót fektetett építkezésbe. Tavaly például a sürgősségi ügyelet kialakításába, amely 11 ​​millió euróba került, és amelyet a kórház az európai forrásoknak köszönhetően épített fel. 2023-ban a legnagyobb beruházás egy 1,5 millió eurós összeg volt egy csúcsminőségű MRI részleg megépítésére. A kórház folytatni kívánja kedvező beruházásait, és a napokban további olyan változtatásokat mutatott be, amelyek javítani kívánják a betegek komfortérzetét és egészségügyi ellátását.

 

A komáromi AGEL kórház két pavilon átfogó rekonstrukcióját tervezi a közeljövőben. „A rekonstrukció célja a sebészeti-traumatológiai-ortopédiai osztály három kezelőegységében 60 ágy kialakítása a biokémiai és hematológiai labor diagnosztikájának megfelelően, transzfúziós készítmények készítésével“ – magyarázta Mgr. Miroslav Jaška, MPH, a komáromi kórház igazgatója.

 

A projekt magába foglalja a teljes épület átfogó korszerűsítését és a sebészeti fekvőbeteg pavilonban nyújtott egészségügyi ellátás színvonalának emelését az egy- és kétágyas szobákban, külön higiéniai eszközökkel. „Következő szándékunk az, hogy az E pavilonban a sürgősségi ügyelettel összekapcsolva 5 sebészeti intenzív osztályos fekvőhelyet és 12 egynapos egészségügyi ellátásra alkalmas fekvőhelyet hozzunk létre“ – tette hozzá.

 hirdetes_810x300  

 

 

Felújításra vár a P pavilon is, amely nyugodt környezetben, a kórházkomplexum keleti részén található, ideális feltételeket biztosítva a tartósan betegek egészségügyi ellátásához. „A terv 20 palliatív fekvőhely és 29 fekvőhely létrehozását tartalmazza a tartós betegek osztálya és a fiziátriai-rehabilitációs osztály számára” – monda az igazgató.

 

 

A kórház jó hírekkel szolgál a kismamáknak és a nőgyógyászati ​​problémákkal küzdő betegeknek is. „Komplex rekonstrukcióra vár a nőgyógyászati-szülészeti osztály, a neonatológiai osztály és a gyermekgyógyászati ​​osztály négy emelete is, amely összesen 77 ágyat jelent” – közölte Jaška.

 

 

„Ugyanakkor nagy beruházást is tervezünk orvosi műszerek beszerzése formájában, elsősorban az onkológiai osztályon, a fiziátriai-rehabilitációs osztályon, a palliatív ellátáson, a vesztibulológián és a műtők bővítésével. Ezeknek az eszközöknek a beszerzése az intézményi egészségügyi ellátás minőségének és hatékonyságának javítását célozza” – magyarázta Miroslav Jaška.

 

 

 

A beruházások középtávra tervezettek, miközben a saját és külső források megszerzéséhez kapcsolódik, időbeli megvalósulásuk pedig ezen források sikeres megszerzésétől függ.

 

„Minden rekonstrukció változást hoz a szervezésben és a betegek mozgásában a kórház területén. Azonban mindent úgy biztosítunk, hogy a betegek és a kórházba látogatók kellemetlenségeit a lehető legkisebb mértékben csökkentsük. Meggyőződésem, hogy a kórház fejlesztése sikeres lesz a Nyitra Megyei Önkormányzat elnökének, Ing. Branislav Becíknek és Komárna polgármesterének, Mgr. Keszegh Bélának a támogatásával és segítségével. Természetesen minden változásról időben értesíteni fogunk”

 

– zárta gondolatait Mgr. Miroslav Jaška, MPH., a komáromi AGEL kórház igazgatója.

 

AGEL/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!