Nyitókép: Getty Images

 

A gyermekgyógyászat helyzete kritikus. Valójában a közeljövőben fennáll annak a veszélye, hogy a gyermekek egészségügyi ellátása nem lesz elérhető – állítja a Szlovák Gyermekgyógyászati ​​Alapellátási Társaság (SPPPS). Felhívta a figyelmet arra, hogy ez év június 30-ig több mint 410 alapellátású gyermekorvos bontotta fel szerződését a járóbeteg-sürgősségi szolgáltatókkal.

 

A gyermekorvosok felmondása, mint az egyedüli gesztus

 

 „A felmondások hátrányos lépéseket jelentenek számunkra, de ez volt az egyetlen gesztus, amely ráirányította a lakosság és a politikusok figyelmét a gyermekrendelők katasztrofális helyzetére“ – jelentették ki elutasítva azokat a spekulációkat, miszerint a felmondásokat Michal Palkovič egészségügyi miniszter miatt nyújtották volna be.

 hirdetes_300x300  

 

A polgároknak szóló első üzenetben a gyermekorvosok megismétlik, hogy valós veszélye fenyeget annak, hogy a gyermekek egészségügyi ellátása nem lesz elérhető. Szerintük a jelenlegi egészségügyi miniszter és a miniszterelnök is értékelte a helyzet súlyosságát, így kellő figyelmet és erőfeszítést fordította a gyermekgyógyászati ​​mentőcsomag elkészítésére.

 

„A javasolt törvénymódosítások az első és részleges jogszabály-módosítások, amelyek célja az összeomló gyermekrendelő-hálózat átmeneti stabilizálása, és a gyermekek járóbeteg-ellátásának megőrzése“ – áll a harmadik üzenetben.

 

Jogi módosítások és rendkívüli ülés

 

A következő üzenetben felszólítják a szlovák parlament képviselőit, hogy vegyenek részt a parlament rendkívüli ülésén, és fogadják el a gyermekorvosi alapellátást támogató jogszabályi előírásokat.

 

A gyermekorvosok arra kérik minden gyermek szülőjét és gondviselőjét, hogy a járóbeteg-szakellátásban dolgozó gyermekorvosok valós létszámára és kapacitásaira tekintettel fogadják el az ambuláns sürgősségi ellátásban javasolt változtatásokat.

 

A hatodik üzenetben a gyermekorvosok hangsúlyozzák, hogy az egészségügy minden állampolgárnak, így a gyerekeknek is alapvető szükséglete, ezért az egészségügy és annak megmentése legyen a közelgő választások egyik fő témája és prioritása.

 

„Felszólítunk minden állampolgárt: figyelje és értékelje, hogy a politikusok egészségügy iránti érdeklődése és ezáltal választóik egészsége hogyan esik egybe a valós tetteikkel” – fűzték hozzá az utolsó, hetedik üzenetben a polgárokhoz.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!