Nyitókép: AGEL

 

A komáromi AGEL kórház folyamatosan javítja páciensei komfortérzetét és számos újdonságot vezet be. Az egyik, ami mindenképpen örömet okoz a kismamáknak, a szülés utáni rehabilitáció, közvetlenül a nőgyógyászati ​​és szülészeti osztályon.

 

Minden szülés más, ami nagy lelki és fizikai változásokat hoz magával. Legyen szó természetes szülésről vagy császármetszésről, mindkét esetben a gyermekágy során az anya szervezete felépülési és gyógyulási folyamaton megy keresztül. A méh visszahúzódik, hormonális szabályozás következik be, emellett mozgásszervi fájdalmak jelentkezhetnek, különösen a gerincben, a csípőízületekben és a medencében. A rehabilitáció jelentősen befolyásolja ezt a folyamatot.

 

A rehabilitáció során a szülés utáni első naptól a rekeszizomlégzés aktiválására, a bélperisztaltikát támogató helyes légzésmintára, valamint az ér- és nyirokrendszer megfelelő működése miatt az értornára helyezik a hangsúlyt.

 hirdetes_300x300  

 

„Kegel-gyakorlatokkal erősítjük a medencefenék izmait. Császármetszéssel való szülés esetén nem feledkezünk meg a heg gondozásáról sem. Az anyukák nem tudják, hogyan kell ápolni a hegeket, és gyakran félnek megérinteni. A heget a sajátunkként kell elfogadni, és megfelelő körültekintéssel kell gondozni, hogy megelőzzük a keloid összenövések és funkcionális zavarok kialakulását”

 

– magyarázza Mgr. Karin Voláriková fizioterapeuta.

 

A rehabilitáció nem csak a tornázásra összpontosít.

 

„Fontos része az anyák felvilágosítása a méh visszahúzódását támogató pozíciókról, a helyes mozgási sztereotípiákról a vertikalizáció (felegyenesedés) során, illetve a gyermek gondozásáról – hogyan kell helyesen emelni, szoptatni. Hangsúlyozzuk a megfelelő mozgásos életmód szükségességét a gyermekágyi időszakban és azt követően is”

 

– tette hozzá a tapasztalt gyógytornász.

 

Az édesanyák minden hétfőn és csütörtökön 13:00 és 14:00 óra között vehetik igénybe a rehabilitációt a gyógytornásznál.

 

AGEL/Sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.