Az AGEL komáromi kórházának sugárdiagnosztikai osztálya az elmúlt évben jelentős mérföldköveket hagyott maga mögött. Az új MRI központ ünnepélyes átadását követően, 2023. január 16-án sor került az első kivizsgálásra. A régió igényeinek kielégítéséhez a kórházi személyzet képzése – ami bebiztosította a szükséges ismeretek elsajátítását a diagnosztikai eljárások elvégzéséhez – valamint az egészségbiztosítókkal kötött szerződés teremtette meg az alapot.

 

2023 február elején a kórház vezetőségének sikerült mindegyik egészségbiztosítóval szerződést kötnie, és ezzel megnyitni az ajtót a betegek széles köre számára e korszerű diagnosztikai eljárással. Jelenleg napi 10 vizsgálatot végeznek az osztályon, ami jelentős igényt mutat az ilyen jellegű szolgáltatás iránt. Tekintettel a nagy érdeklődésre, a diagnózis gyorsabb megállapítása érdekében, a kórház a rendelési időn túl is lehetővé teszi a vizsgálatokat, melyeknek díjszabása az aktuális árlista szerint történik.

 

„Tavaly összesen 2302 vizsgálatot végeztünk, ebből 105 vizsgálat a gyermekkorú paciensek körében történt. A leggyakrabban vizsgált területek a hátgerinc (663), az agy (549) és a mozgásszervi rendszer (509). Június óta kínálatunkat kibővítettük a mellek MRI vizsgálatával, amellyel pacienseink speciális igényeire reagáltunk”

 

– tette közzé a sugárdiagnosztikai osztály vezetője, MUDr. Sebő Ľudovít.

 hirdetes_300x300  

 

A komáromi kórház új MRI vizsgálója a sugárdiagnosztika kulcsfontosságú tényezőjévé vált régiónkban.

 

„A finanszírozási kihívások ellenére ezért eltökélt szándékunkban áll a legmagasabb színvonalú diagnosztikai szolgáltatásokat nyújtani pácienseink számára”

 

– tette hozzá a főorvos.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.