Nyitókép: AGEL

 

Az AGEL komáromi kórháza ismét fogadta a dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola 3. és 4. évfolyama magyar és szlovák nyelvű képzésének diákjait, azzal a motivációs céllal,  hogy a gyakorlatban is közelebb kerüljön hozzájuk az egészségügy területe.



Az AGEL minőségirányítási és ápolási gondozásának vezetője, PhDr. Jana Ondrišová, együttműködve az AGEL Komáromi Kórházának ápolásért felelős igazgató-helyettesével, PhDr. Bozsaky Csabával nemrég ellátogatott a dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskolába, ahol bemutatták a diákoknak a komáromi kórházat. Konkrétan az AGEL ösztöndíjprogramját, az AGEL támogatásával történő továbbtanulási lehetőségeket, és megtárgyalták egy szakmai tanulmányút lehetőségét. A tanulmányi kirándulás ezen a héten valósult meg.

 

 hirdetes_300x300  

 


Kedden az AGEL komáromi kórháza 43 diákot fogadott a dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskolából. Az egészségügyi személyzet körbevezette őket az egyes osztályokon, és bemutatta számukra a nővérek munkáját. A diákok az exkurzió folyamán körbejárták az egész intézményt, meglátogatták a betegszobákat, a vizsgálótermeket és a nővérszobákat. Különösen a felújított osztályok keltették fel az érdeklődésüket, ahol a megújult termekben nagyobb kényelmet biztosítanak a fekvőbetegek számára.



„Hiszem, hogy ez a tanulmányút hasznára válik a dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola diákjai számára, és motiválja őket arra, hogy a tanulmányaik befejezése után az egészségügy területén találják meg hivatásukat. Ebben az esetben örömmel fogadjuk őket kórházunk csapatában is”

 

– adta hírül Miroslav Jaška, az AGEL komáromi kórházának igazgatója.



Az egészségügyi dolgozók, különösen az ápolónők hosszú távú hiánya kapcsán a kórház ebben az évben is örömmel fogadta a dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskolával történő együttműködés lehetőségét. Ezzel a módszerrel is igyekszenek képezni és kinevelni a következő orvos-generációt, ezáltal biztosítani az intézmény személyzetének szükséges létszámát.

 

Körkép.sk/ AGEL sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.