László
  • HUF: 400.98
  • USD: 1.06
  • 22 °C
  • 35 °C

Hirdetés (X)

Egyéb

“Nem volt kegyelem” – nyilatkozott Kiss László áldozata

Az RTL Klubnak adott interjút Takáts Zsuzsanna,  a Kiss László korábbi úszókapitány által is megerőszakolt áldozat, akiről a botrány kirobbanása után Gyárfás Tamás azt mondta, hogy már nem él.

 

A 73 éves Takáts Zsuzsanna maga jelentkezett, és mindent elmondott az 55 évvel ezelőtt történtekről, mert elege lett azokból a hazugságokból, amelyek a médiában róla megjelentek.

 

Azzal kapcsolatban, hogy például Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke azt állította róla a médiában, hogy meghalt, Takáts Zsuzsanna azt mondta,

 

előbb megnyugodott, hogy legalább nem pletykálnak róla, 

 

de az események később nem az elképzelése szerint alakultak, és mindenfajta mocskolódás előkerült, ennek akart most véget vetni. Mint az interjúban elárulta: a fia sem tudott a történtekről.

 

Normális fiatalembernek tűnt

 

A történteket felidézve elmondta: akkor töltötte be a 18. életévét, jelesre érettségizett, egyetemi felvételire készült, és barátnőivel lementek a sportuszodába. Szóba elegyedett az uszodában a medence mellett Kiss László egyik barátjával, későbbi megerőszakolójával. “Normális külsejű, normális beszédű fiatalember volt” – mondta Takáts Zsuzsanna.

 

Takats Zsuzsanna
Takáts Zsuzsanna. Reprofoto: origo.hu

 

Ezután a fiú elhívta a szolgálati lakásába, hogy megmutasson valamit, de ő nem gyanakodott. Miután bementek, a fiú azt mondta neki, hogy “innen úgysem mész ki, mert jönnem a többiek” majd megjelent a másik két fiú, közülük az egyik Kiss László volt. Ketten lefogták és befogták a száját, majd mindhárman megerőszakolták.

 

Azt hittem, hülyéskednek, csak meg akarnak ijeszteni, de végül sorban jöttek, a harmadik volt a Kiss, nem volt kegyelem” 

 

– emlékezett vissza “a rémes élményre” a hátom diplomás nagymama.

 

Három nappal később mondta el egyik barátnőjének az esetet, aki rábeszélte, hogy a rendőrségen tegyenek feljelentést. A rendőrök másnap elfogták a három elkövetőt és a bíróságra került az ügy,  a nevelőapját meg is verték, mert nem volt hajlandó visszavonni a feljelentést.

 

Ha nem élsortolók, nagyobb büntetést kapnak

 

Takáts Zsuzsanna szerint a három fiú nagyobb büntetést kapott volna, ha nem élsportolók, de a legnagyobb baj, hogy most, 55 év után sem fogja fel Kiss László, hogy mit tett.

 

Kiss Laszlo
Kiss László. Kép: MTI

 

Az ügy kirobbanása után hiába tagadta az erőszakot Kiss, tény, hogy 21 hónapot börtönben ült, ezért már azt sem értették sokan, hogyan kaphatott 2008-ban és 2012-ben állami kitüntetést, ha elítélték. Április 7-én Kiss László  bejelentette lemondását az úszóválogatott szövetségi kapitányi tisztéről.

 

A műsor visszanézhető itt.

 

origo.hu/hirado.hu
kép: origo.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket