Sokan azt gondolják, hogy a hörcsögök általában igénytelen és érzéketlen állatok, pedig rettentően kötődnek a gazdájukhoz és nagyon szeretnek szabadon lenni. Ha nincs otthon a gazdi, képesek unatkozni és akár kárt tenni magukban. Éppen ezért, ha nincs elegendő időd arra, hogy a hörcsögöddel nap mint nap sok időt tölts, akkor érdemes beszerezni neki egy hörcsöglabdát. 

 

Amikre mindig szükség van

 

A hörcsögök igényeinek alapvetően nem nehéz megfelelni. Hiszen szükségünk van egy megfelelő méretű rágcsálóketrecre, egy etetőtálra, egy önitatóra, egy házikóra, ahová fáradtság vagy veszély esetén behúzódhatnak, illetve némi játékra. Mivel egy meglehetősen mozgékony állatról van szó, a hörcsögök előszeretettel futkároznak egész nap a ketrecben vagy a terráriumban. Ha nem tudod naponta kiengedni egy órácskára a lakásban, vagy épp egy számára biztonságosan elkerített helyen, akkor érdemes beszerezni néhány játékot, amivel akár unalmas perceiben is el tudja foglalni magát. Ilyen lehet egy mókuskerék, egy hörcsögöknek szánt akadálypálya vagy épp egy sima WC-papír guriga is. 

 

 hirdetes_300x300  

A hörcsöggömb, a szabadság záloga

 

Mivel a legtöbb hörcsög szeret a gazdája körül sündörögni, ezért a többség számára az az időszak, amit a ketrecen kívül tölthet, a nap fénypontja. Persze az is előfordulhat, hogy neked éppen nincsen időd arra, hogy akár egy órácskára is kiengedd a kedvencedet, vagy fontos elfoglaltság miatt nem tudod állandóan szemmel tartani. Ezekre az időszakokra nyújt nagyon praktikus megoldást a hörcsöggömb. Érdemes körülnézni a Kedvence.hu játékai között, biztosan találsz megfelelőt.

 

Ennek a különleges játéknak a segítségével mindig tudni fogod azt, hogy kedvenced merre jár épp a lakásban, hiszen a guruló gömb hangot fog kiadni, ezért mindenhol követni tudod majd. Nagy előnye továbbá, hogy nem tud begurulni a bútorok alá, vagy éppen mögé, sőt a különböző kábelekhez sem tud hozzáférni, mivel ez a hörcsöggömb egy zárt rendszer. Számos előnyén túl fokozott figyelmet is igényel ez a játék, mivel semmiképp sem szabad, hogy egyhuzamban, tizenöt percnél hosszabb időt töltsön el benne az állat. Ennek pusztán az az oka, hogy a gömb szellőzése meglehetősen nehézkes, így nemcsak a szaglását veszíti el az állat, hanem ha elhasználódik a levegő, akár probléma is lehet belőle. Arról nem is beszélve, hogy elég egy lépcső, és a leguruló gömbben nagyon összetörheti magát a hörcsög. 

 

A hörcsöggömbök mérete változó, így minden esetben a saját kedvencünk adottságaihoz kell kiválasztani azt. Mivel minden állat más, így nem törvényszerű, hogy a te kedvenced pont szeretni fogja a hörcsöggömböt, éppen ezért azt javasoljuk, hogy minden esetben próbáltasd ki vele azt, mielőtt beruházol egy drágább változatra. 

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!