Nagy igazság a mindennapokban, hogy minden mindennel összefügg és nincs ez másképp az üzleti életben sem. Manapság a globalizmus, a nemzetközi összefonódások, a különböző piaci struktúrák olyan szintű bonyolultságot eredményeznek, amelyek áttekintéséhez már minden résztvevőnek komoly erőforrásokra van szüksége.

 

Éppen e bonyolult üzleti modellek és az állandó dinamizmus miatt van az, hogy az eddig bevált folyamatok bármikor válhatnak többé nem célravezetővé, illetve, hogy egy financiális rendszerben valamely nem jól működő rész akár valamely más területen képes jelentős károkat okozni.

 

A fentiek fényében könnyen megérthető, hogy mennyire nehéz az üzleti folyamatokat javítani, fejleszteni, hiszen sok tényezőre kell figyelemmel lenni, valamint átlátni egy-egy javítást szándékozó döntés szerteágazó hatásait.

 

 hirdetes_810x300  

Segítség a folyamatok fejlesztésében

 

Az üzleti folyamatok fejlesztésében nyújt segítséget a Training360 Lean Six Sigma kurzusa, amelyet magyar és angol nyelven egyaránt elérhetünk, és két napon keresztül, napi nyolc órában adja át azt a tudást, amellyel a szóban forgó fejlesztési folyamatok elvégezhetők.

 

A képzés figyelembe veszi, hogy az üzleti folyamatok és azok fejlesztése is sok esetben csapatmunkában történik, így felderítésre kerül a csapatok tagjainak, vezetőinek szerepe, továbbá a sikeres közös munka feltételrendszerének kialakítása is. A kurzus áttekinti a folyamatjavító munka környezetét, érintettjeit, azok feladatait, mindezen ismeretek pedig nemcsak elméleti, hanem gyakorlati példák megismerésén és elsajátításán keresztül történnek átadásra.

 

A tematika tartalmazza a legelterjedtebb folyamatjavító módszerek megismerését, különös tekintettel a Six Sigma és a Lean módszerekre. Az előbbi módszer a folyamatban lévő hibák számának és az ingadozásoknak a csökkentésére fókuszál, míg az utóbbi a veszteségforrások megszüntetését, az anyag, a folyamat, valamint az információ áramlásának megteremtését helyezi középpontba.

 

A Six Sigma lényege

 

A Six Sigma ismeretek birtokában a vezető sokkal hatékonyabban képes az üzleti folyamatok fejlesztését elvégezni, mérni az eredményeket és a haladást, valamint a feladatokat meghatározni, azokat nyomon követni, majd számon kérni.

 

Megszerzi azt a képességet, hogy mindig a lényegre koncentrálva külön válassza a fontos és kevésbé fontos feladatokat, a csoportja számára pedig megteremtse a feltételeket a hatékony munkavégzéshez, miközben a tagoktól megkapja a támogatást és a bizalmat a vezetői képességeiben.

 

A Lean módszer

 

A Lean a célok, a folyamatok és az emberek hármas egységén alapszik. Célja a tökéletes érték nyújtása a vevő vagy felhasználó felé egy tökéletes értékteremtő folyamaton keresztül, ahol a veszteség nulla.

 

A javítási folyamatok eredményessége alapjaiban határozza meg a cég vagy vállalkozás üzleti értelemben vett sorsát, így feltétlenül érdemes vezetői szinten e területtel mélyebben, behatóbban megismerkedni. Erre nyújt remek lehetőséget a Training360 Oktatóközpont jól felkészült, professzionális csapata.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!