A változókor a legtöbb hölgy életében jelentős esemény, ám sokaknál sajnos különféle kellemetlen panaszok jellemzik. Emiatt a legtöbben már alig várják, hogy túl legyenek rajta, noha a klimaxos tünetek enyhítése nem lehetetlen. De mégis hogyan vészelhető át könnyebben ez az időszak?

 

Ne betegségként tekintsünk rá!

 

Kezdjük azzal, hogy nem mindegy, hogyan állunk hozzá az egész menopauzához. Óriási különbség van aközött, hogy valaki egy rendellenes állapotnak, betegségnek fogja fel, vagy pedig úgy tekint rá, mint egy természetes élettani folyamatra. Talán mondanunk sem kell, hogy az utóbbiak jóval könnyebben mennek keresztül rajta. 

 

 hirdetes_810x300  

Hisz a változókorban nincs semmi furcsa, hozzátartozik az élethez pont úgy, ahogy a serdülőkor is. Hisz egy kamaszra sem mondjuk azt, hogy beteg, amikor pattanásai lesznek, formásodni kezd a teste és menstruálni kezd, nem igaz? 

 

 

A mesterséges készítmények helyett részesítsük előnyben a természetes hormonpótlást!

 

A változókor tüneteinek fő okozója az ösztrogénszint csökkenése. Ebből adódóan a panaszok mérséklődnek (vagy akár teljesen megszűnnek), ha pótoljuk a hiányzó ösztrogénmennyiséget. Erre a nyugati orvoslás sokáig csak a mesterséges hormonterápiát alkalmazta, de mostanra bebizonyosodott, hogy a nem egyénre szabott, “sablonszerű” kezelések súlyos szövődményekkel is járhatnak. 

 

Emiatt ez a módszer ma már egyre ritkább, és a haladó szellemű nőgyógyászok is egyre inkább előnyben részesítik a természetes hormonpótlókat, azaz a fitoösztrogéneket. Ezek olyan növényi hatóanyagok, melyek a szervezetbe jutva az ösztrogénhez hasonlóan viselkednek, ezáltal kiegyensúlyozzák a hormonszintet. Megtalálhatóak például a fürtös spárgában, a palástfűben, a málnalevélben, a pásztortáskában, a gyömbérben és még rengeteg gyógynövényben. 

 

A fitoösztrogéneket érdemes étrend-kiegészítő formájában fogyasztani, hiszen ezek koncentráltan tartalmazzák a hatóanyagot, akárcsak a Myrobalan Feminess kapszulája. Mivel ezek természetes hatóanyagok, így nem okoznak káros mellékhatásokat, és az alkalmazásuk hosszabb távon sem jár szövődményekkel. 

 

Élvezzük az életet!

 

Intenzív hőhullámok, szélsőséges hangulatingadozások, csökkenő libidó, hüvelyszárazság, gyakori fejfájás, rendszertelen, kimaradó menstruáció… Ezek mint a változókor tünetei, és sokan csak legyintenek rájuk, hogy “ez a menopauzával jár, felesleges panaszkodni, el kell viselni”. 

 

Ez viszont nem épp célravezető hozzáállás. A menopauzának ugyanis nem kell olyan panaszokkal járnia, ami megkeseríti a mindennapokat. Ezért ne törődjünk bele a tünetekbe, hanem alkalmazzuk a természetes gyógymódokat, amik sokat javíthatnak az állapotunkon!

 

Hisz ki mondta, hogy ennek az időszaknak a szenvedésről kell szólnia? Élvezzük az életet, ugyanis minden időszaknak megvan a maga szépsége. Ne zárkózzunk magunkba, hanem keressünk mindenben a jót, a szépet, és ne mondjunk le az örömteli dolgokról csak azért, mert a változókorba léptünk!

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!