A kávéfogyasztás szokása mindenkinél más. Van, aki a régi, bevált kotyogós kávé hatásában hisz, mások a darálós, automata kávéfőzőt részesítik előnyben, de manapság a kapszulás kávé fogyasztói is egyre nagyobb számban vannak jelen. 

 

Hogy mi lehet ennek az oka? Olvassa el cikkünket! Mi 5+1 érvet tudunk mondani a kapszulás kávé mellett!

 

 

1. A kapszulás kávéfőző gép csendes

 hirdetes_810x300  

 

 

Először is, ahhoz, hogy valaki kapszulás kávét tudjon fogyasztani, rendelkeznie kell egy kapszulás kávéfőző géppel. A Cremesso márkájú gép az egyik legjobb, ez a Premiumshop24.hu áruházban kapható, bemutatótermükben ki is próbálható.

 

Akinek van már otthon ilyen gépe, az tudja, hogy ez mennyire csendes. Halk működéséből adódóan nem kelti fel a család még alvó tagjait reggel, és napközben is diszkréten le tudja főzni a kávét anélkül, hogy bárkit zavarna. Éppen ezért irodákban is gyakran ezt a típust használják.

 

 

2. Bőséges választék

 

 

Egy hagyományos kávéfőzővel csak egy sima feketét tudunk lefőzni, igaz, abból egyszerre többet is. De a Cremesso kapszula esetében megválaszthatjuk az ízesítést és a kávéfajtát is. Ha akarunk, készíthetünk espressót, lungót, ristrettót, de akár cappuccinót is! Speciális igényeket is kielégíthetünk a kávékapszulákkal: vannak ugyanis vanília- és karamellízesítésű kávék is.

 

 

3. Az ár sem elhanyagolható

 

 

Ma már aki minőségi kávéfőzőt keres, olyat választ, ami automata működésű, modern, dizájnos. Ezeket a tulajdonságokat azonban meg kell fizetni. Éppen ezért vannak igazán magas áron kínált termékek is a piacon, de a Cremesso kapszulás kávéfőzők nem ebbe a kategóriába tartoznak. A svájci tervezésű kis gép verhetetlen ebből a szempontból is. Többféle funkcióval van ellátva, mégis megfizethető.

 

 

4. Aroma megtartó erő

 

 

Az igazi ínyencek számára fontos, hogy a kávéjuk mindig forró és zamatos legyen. Ezt leginkább a kapszulás gépekkel lehet elérni. A darálós kávéfőzők valóban frissen darálják le a kávészemeket, ám a tartályukban lévő mennyiség a felhasználásig érintkezik a levegővel. És bár az is igaz, hogy a szemes kávét aromazáró csomagolásban kínálják, azért ez 1-2 hét után sokat veszít erejéből.

 

A kapszulás kávé előállítása a következő módon történik: a frissen őrölt kávé azonnal bekerül a vákuumcsomagolásba, fénytől és hőtől védett állapotban kerül hozzánk. Így, mikor a kávéfőző belsejébe kerül, valóban őrzi még az ízét és illatát.

 

 

5. Mindig friss

 

 

Sokan vannak, akik naponta több kávét is fogyasztanak. Időhiány, kényelmesség vagy praktikus szempontok miatt azonban egyszerre több adag kávét főznek le a nap elején. Utána aztán jöhet a mikrózás, ami nem túl szerencsés dolog. Néha kifuthat a kávé, túl forró lesz, ha nem figyelünk rá. 

 

Egy kávékapszula azonban csak egy adagot tartalmaz, és mivel percek alatt elkészül, mindig frissen ihatjuk a kedvencünket. Nem kell bajlódni a melegítéssel, méricskéléssel, kevesebb a mosogatni való is!

 

+1 érv: A tisztítás

 

Épp ez az utolsó érvünk a kapszulás gépek mellett: nem kell folyton tisztítani az alkatrészeit, nincs kávézacc sem. A kapszulakuka is része a termékeknek: ez is nagyon hasznos dolog.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!