Napjainkban a kerti dekorációk sokasága sorakozik a boltok valódi vagy virtuális polcain, csak arra várva, hogy hazavigyék őket. Ezek a kedves kis figurák vagy különleges formák valóban fel tudják dobni a kertünket, udvarunkat. Nemcsak formájuk, de változatos színviláguk is jó hangulatot sugároz. 

 

A Leden elragadó kerti dekorációi között például találunk világítással ellátott vagy anélküli kerti dekorációkat. A méret tekintetében is óriási a választék, nem beszélve a formákról! Talán azzal mindenki egyetért, hogy a kültéri gombadekorációk soha nem fognak kimenni a divatból, az egyik legtöbbször választott formák egyikének számítanak! 

 

 

 hirdetes_300x300  

Gomba formájú színes tündérlak

 

A kisebb-nagyobb tündérkertek készítése nagyon közkedvelt tevékenység a gyermeklelkű kerttulajdonosok körében. Nem véletlen! A kreativitásunkat szuper módon kiélhetjük egy-egy mesebeli tündérkert építése során. Nagy segítségünkre lehet ebben a folyamatban egy gombaházikó formájú tündérlak. Már 30 cm változatban, tehát lényegesen látványos formában is létezik ez a fémből készült, kézzel festett szuper dekoráció. Méretéből adódóan bármely vízszintes felületre kihelyezhető.

 

Funky gombák

 

Ezt a típust színpompás, mázas kalapja és lábai teszik igazán különlegessé. Tekintettel arra, hogy egy kisebb, kb. 13 cm magas dekorációról beszélünk, érdemes valamilyen “emelvényre”, apróbb növények közé helyezni. Akkor járunk a legjobban, ha beszerezzük hagyományos piros és különleges lila változatát is, hiszen párban mutatnak a legpompásabban!

 

Leszúrható elegáns funghi gomba

 

Akik úgy gondolják, hogy a kedves színpompás gombácskák talán túl kirívóak a kertükbe, azok számára tökéletes választás egy-egy földbe szúrható funghi gomba. Ez a típus visszafogott zöldes-sárgás, sejtelmesen csillogó mázas kalapja mellett kifejezetten elegáns formát kapott. Az 50 cm magas, látványos dekor kifejezetten jól mutat virágok között, kiskertekben vagy éppen kaspókban.

 

Napelemes gombácskák

 

Ha nemcsak nappal, hanem sötétedés után is szeretnénk gyönyörködni a kerti dekorációban, válasszunk napelemmel működő bájosságokat. Ezek a kicsi szolár gombák 11 cm magasak, földbe szúrható változatban készültek. A több színben is kapható apróságok akkor mutatnak a legjobban, ha többen vannak. Tegyük tujasor mellé, virágok közé vagy a gyepbe elrejtve.

 

Napelemmel működő manólak

 

Szintén a saját készítésű tündérkertek meseszép kiegészítője lehet egy gomba formájú manólak. Pláne akkor, ha az LED világításként is funkcionál! A 27 cm magasságú, műgyantából készült, színes dekoráció így nemcsak nappal, de este is remekül mutat. Nagyon hangulatos, amikor a gombaházikó ablakaiból hideg fehér vagy színváltós fény pislákol.

 

Bármelyik dekoráció mellett is döntünk, nem foghatunk mellé, hiszen ezek a szépen megmunkált, különleges gombácskák idősebbek és fiatalabbak számára egyaránt közkedveltek. 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!