Megannyi intelem hangzik el a gyerekek, fiatalok felé, amikor az internettel kezdenek ismerkedni, de vajon mi, felnőttek mennyire vagyunk elővigyázatosak? 

 

Te megosztod a közösségi oldaladon, hogy nyaralni mész, és üres lesz a házad? Mennyire tudsz biztonságosan vásárolni használt holmikat? Tudatosan használod az internet adta lehetőségeket?

 

Igen, itt bizony felmerül az internetes társkeresés is, hiszen az ismerkedés izgalmában elmerülve hajlamosak vagyunk túl gyorsan, túl sok információt kiadni magunkról, de ha a CUPYDO Társkereső tanácsait megfogadod, minimailizálni fogod a rád leselkedő veszélyeket!

 

 hirdetes_810x300  

Miért más az internetes társkeresés?

 

Mielőtt megijednél, jelezzük, hogy a való életben épp annyi esélyed van egy nem teljesen tiszta szándékkal közeledő emberbe botlani, mint az online térben. Az utóbbi esetében viszont nagyon klassz, hogy nem feltétlenül kell ahhoz személyesen találkoznod vele, hogy kiderüljön számodra, olyan emberrel levelezgetsz, akivel biztosan nem tudod elképzelni a közös jövőt.

 

Ezért aztán, ha tudatosan és ésszel használod az online társkeresőket, akkor egyfajta előszűrőként hamar rövidre zárhatod a kétes alakokkal való ismerkedést.

 

Szerencsére a CUPYDO Társkeresőn alapelvárás a jó minőségű fotó feltöltése csakúgy, mint az adatlap bemutatkozójának részletes kitöltése. Így már a nulladik lépéstől kezdve a te kezedben van a döntés. A fontos azonban az, hogy mi történik azután!

 

Tetszik a profilja, mit tegyek?

 

Bár sokan hajlamosak egyből heves érzelmekkel belevágni az ismerkedésbe, azért nem árt némi megfontoltság. 

 

Fontos, hogy míg tart a levelezési-ismerkedési fázis, ne adj ki magadról szenzitív adatokat. Attól még, hogy valaki nem tudja a lakcímed vagy a munkahelyed címét, még nyugodtan beléd szerethet. Majd annak is eljön az ideje.

 

Érdemes a kiszemeltünket ellenőrizni a közösségi oldalakon is, bár ha nincs fent, azzal sincs bizonyos esetekben semmi baj, hiszen sokan ódzkodnak a közösségi oldalaktól.

 

Ha viszont hosszas beszélgetések után is szimpatikusnak találod, és úgy határoztok, hogy ideje személyesen is megismerkedni, még mindig óvatosságra intünk. Egyrészt mindenképpen semleges helyen találkozzatok, ahol más emberek is megfordulnak, másrészt mindenki érkezzen saját kocsival vagy tömegközlekedve, és végül fontos, hogy legalább a legjobb barátunknak jelezzük, hogy hol és kivel fogunk találkozni.

 

Jobb félni, mint megijedni!

 

Természetesen nem szeretnénk senki kedvét elvenni az internetes társkereséstől, hiszen egyre jobban eltolódik az ismerkedés az online platform felé, és egyre több sikersztorit lehet olvasni, hallani a baráti társaságokban.

 

Ahhoz azonban, hogy sikerrel záruljon a társkeresés, elengedhetetlen, hogy némi elővigyázatossággal vágj bele a dologba, és ne szavazz maradéktalanul határtalan bizalmat egyből bárkinek, hagyd, hogy rászolgáljon a chatpartnered!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!