Téli hónapokban a kisbabák sétáltatása, szabad levegőn tartózkodása a szülők aggódásának egyik fő oka. Vajon elég melegen öltöztettük-e fel a gyereket, vagy éppen túl sok rajta a ruha? A hideg levegőn megfázik majd a csemete, ha hiányos az öltözete, ezért érdemes meleg bundazsákban az utcára menni vele.

 

Bundazsák előnyei

 

A Babaágynemű bolt webáruház szakértői több ezer bundazsák eladása után bátran állítják, hogy ennek a kiegészítőnek a használata sokkal praktikusabb, mint a téli overál viselése. Szabadabb mozgást biztosít a kicsi számára, emellett ha fűtött helyre érkeztek, könnyen leszedhető a zsák felső része, így az épp esetleg alvó picit sem kell feleslegesen felébresztened. Gyerkőcöd még inkább megvédheted a hideg időjárásban, ha még egy takaróval is bebugyolálod. 

 

 hirdetes_300x300  

A szebbnél-szebb, esztétikus bundazsák közül nagyon nehéz a választás. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a tulajdonságokat, amelyekkel mindenképpen érdemes rendelkeznie egy ilyen kiegészítőnek.

 

Fontos tulajdonságok

 

A Babaágynemű bolt webáruháznál kapható bundazsák alapvető feladata, hogy a gyermeket a téli időjárási körülmények között szárazon és melegen tartsa. A számodra leginkább megfelelő modell kiválasztásánál vedd figyelembe, hogy a külső anyaga legyen vízálló, az erősebb hóesésben se ázzon át. A cipzárak mentén szintén fontos a vízhatlanság, mert ott tud legkönnyebben befolyni a csapadék. 

 

Az újszülöttkortól használható bundazsákok előnye, hogy a gyerkőc lábai is teljesen védve vannak. Miután a babakocsiban fekszik vagy ül gyermeked, végtagjai érzik meg leginkább a hideget. Bundazsákot használva nem kell aggódnod, hogy a kicsi lábai kihűlnek, hiszen a bundás belsőrész tartja a meleget. Miután egyes modellek akár hároméves korig használhatóak, így a már járni tudó gyerkőcök nedves cipőjéről lefolyó csapadék okozhat némi problémát. Ennek kiküszöbölésére a minőségibb bundazsákok belső lábrésze is vízhatlan anyaggal egészül ki.

 

Milyen babakocsiba rakható?

 

A prémiumkategóriás bundazsákokat kifejezetten babakocsiba tervezték, így elmondhatjuk, hogy a legtöbb modell univerzális, bármilyen típusú babakocsiba betehető. A sport- és mózesrészbe helyezve szintén használhatóak ezek a zsákok. További előnye a bundazsákoknak, hogy praktikus kialakításuknak köszönhetően 3 és 5 ponton záródó biztonsági övekkel is használhatóak, hiszen a belsejükben lévő nyílásokon keresztül az öv rögzíthető, ezzel is biztosítva, hogy gyermekünk ne essen ki az ülésből.

 

Egyes modellek fejrésze cipzárral eltávolítható, így a prémmel kiegészülő darab otthon hagyható, ha az idő melegebbre fordul. Találkoztunk a boltok kínálatában háromfunkciós modellel is, melynek alsó láb része levehető, ezért a gyermek növekedésével hosszabb ideig használható, illetve ez a leválasztott darab akár babakocsitáskaként is funkcionálhat tovább.

 

A kisbabák érzékenysége fokozott, így olyan bundazsákot válasszunk, mely antiallergén anyagból készült és könnyen tisztítható mosógépben.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!