A mai borzasztóan magas ingatlanárak mellett felértékelődött az apró garzonlakások szerepe, amiket mind megvenni, mind bérelni, mind fenntartani költséghatékony. A kis alapterület viszont azzal jár, hogy muszáj kreatívnak lenni és minden egyes négyzetcentimétert kihasználni, ha a holmidat rendezetten szeretnéd tárolni. 

 

Ehhez adunk most pár nagyszerű ötletet, még több inspirációért pedig keresd fel a Bien.hu otthon rovatát!

 

Sarokpolcok minden mennyiségben

 

 hirdetes_300x300  

Egy kisméretű lakásban bűn lenne kihasználatlanul hagyni az olyan értékes falfelületeket, mint a sarkok. A klasszikus, háromszög alakú sarokpolcok viszont nem adnak túl sok tárolóhelyet, így ezeket inkább csak dekorációs célokra tudod használni.

 

A túlnyúló, L-alakú polcok azonban már sokkal több lehetőséget rejtenek magukban, hiszen nemcsak helytakarékosak, de még remekül is néznek ki. Érdemes többet is felszerelni egymás fölé, így még több hasznosítható területed lesz. Itt már elférnek könyvek, irattartók, növények, dekorelemek is, így mutatós, egyben praktikus része lesz a berendezésnek.

 

Kreatív fürdőszobai megoldások

 

Egy garzonlakás fürdőszobája sokszor tényleg annyira kicsi, hogy már egy egészen kevés plusz tárolóhely is rengeteget számít. Szerencsére az olyan apróságoknak, mint a tusfürdők, samponok, fésűk és egyéb pipereholmik, elég egy keskeny polc is, így nem vesznek el sokat az értékes helyből. 

 

E célra akár egy fűszertartó polc is megfelel, amiből szintén többet is felszerelhetsz egymás fölé. A mosdó alatti területet is érdemes kihasználni, illetve ha elöltöltős mosógéped van, annak a tetejére elhelyezhetsz néhány több rekeszes rendszereződobozt. 

 

Az olyan dolgokat, amiket nem akarsz hogy szem előtt legyenek – például tartalék WC-papír, tisztítószerek, törlőrongyok, szivacsok – rejtsd el szemmagasság fölé, mondjuk egy ajtó fölötti polcon.

 

Hálószobai megoldások

 

A legtöbb garzonban nincs külön hálószoba, maximum egy aprócska hálófülke, ahol jóformán csak az ágy fér el. Pedig meglehetősen bosszantó, ha nem tudod hová tenni a telefonodat, az éjjeli lámpát, a vizet vagy a papírzsebkendős csomagot.

 

Jól sejted, itt szintén egy polc lesz a legjobb megoldás. A falfelületeken ugyanis bőven akad még hely, ami a dekorálás mellett akár hasznosítani is lehet. A lebegő polcokból is rengetegféle méret létezik, biztosan megtalálod azt, amely passzol a helyiségbe.

 

Érdemes egy nagyobb polcot felszerelni az ágy vége felőli falra, közel a plafonhoz, hogy itt tárolhasd a tartalék ágyneműket, tiszta törölközőket.

 

Maximális helykihasználás

 

A polcoknak sosem csak a felületét lehet hasznosítani, hisz pár trükkel még több tárolóhelyed lehet! Az egymás feletti polcokat összekötő rácsokra például felcsiptethetsz fotókat, post-it-eket, bevásárlólistákat, de akár egy fényfüzér is remekül mutat rajtuk.

 

A bejárati ajtó mellett polc aljára pedig rögzíts akasztókat, ahová fellógathatod a kulcsaidat, táskádat vagy a pulcsidat, kabátodat. 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!