A tanév kezdetével elszaporodnak a szülők dolgai. Számos dologban kell döntést hozniuk, és helytállniuk, és természetesen ebbe a forgatagba szokott rendszeresen bekerülni a gyerkőcök iskolai balesetbiztosításának kérdése is.

 

A szülők többsége erre gondolkodás nélkül igent szokott mondani, de vannak olyanok is, akik kétkedve fogadják ezeket az ajánlatokat. De vajon miért éri meg ezekkel a biztosítási csomagokkal külön foglalkozni? Ennek járunk utána a következő bejegyzésben.

 

A Te családod minden tagja rendelkezik már megfelelő védelemmel a mindennapok során előforduló váratlan eseményekkel szemben? Ha még nem, akkor itt az ideje, hogy körülnézz az online is megköthető életbiztosítási csomagok között, és megtaláld azt a verziót, ami minden szeretted számára megfelelő biztonságot nyújt!

 

 hirdetes_810x300  

Miért kell a gyerekeknek biztosítás?

 

A gyerekek veszélyérzete még egyáltalán nem olyan fejlett, mint a felnőtteké. Az önfeledt játék közben teljesen meg tudnak feledkezni arról, hogy egyébként magasban vannak, valaminek a szélén állnak, vagy éppen csak nagyon meg tudják ütni magukat. És természetesen hiába a sok felnőtt óvó tekintete a játszótéren vagy a tanító nénik ébersége az iskola udvarán, a baj csupán pillanatok leforgása alatt is meg tud történni. Éppen ezért nem árt, ha fel vagyunk készülve minden eshetőségre.

 

Mivel jár a szülő számára a gyermek balesete

 

Természetesen soha sem könnyű lelkileg túltenni magunkat rajta, ha a gyermekünket valami baj éri, de sajnos sok esetben a megrázkódtatások itt nem érnek véget. Abban az esetben ugyanis, ha a gyerkőc hosszabb ideig ápolásra szorul, vagy nem tud iskolába menni, akkor vélhetően valamelyik szülő hosszabb-rövidebb időre ki fog esni a munkából. Ez pedig akár a családi kasszát is komolyan meg tudja terhelni. 

 

De abban az esetben, ha a gyermek megfelelő biztosítással volt ellátva, akkor akár ki is egészíthetjük a biztosítási összeggel a kapott jövedelmünket, és ekkor sokkal kevésbé fogjuk megérezni az otthon töltött időnek a súlyát is.

 

Kis gyerek, kis gond – nagy gyerek, nagy gond

 

A mondást mindenki ismeri, és mielőtt azt hinnénk, hogy a biztosítás inkább a kisebbek esetében érheti meg, érdemes felidézni a fentieket. A nagyobb, mondjuk gimnazista korú gyerekek ugyan már nem feltétlenül fognak egy labda után kiszaladni az úttestre, de ettől függetlenül nekik is megvannak a saját tevékenységeik, amik miatt a legtöbb szülő aggódik értük. Náluk már sokkal jellemzőbb, hogy sportolnak például valamit, vagy hogy magukat már eléggé felnőttnek érezve próbálnak egyedül elintézni ügyes-bajos dolgokat, és csak akkor veszik észre, hogy nem álltak készen a feladatra, amikor már bekövetkezett valamiféle baleset. Jobb tehát a békesség, és érdemes a nagyobb gyermekek védelméről is ugyanúgy gondoskodni!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!