Ahhoz, hogy lakásunkban komfortosan érezzük magunkat, fontos a tisztaság, a praktikus és szép berendezés, a levegő megfelelő hőmérsékletének és páratartalmának biztosítása. Ez utóbbi a család felnőtt tagjainak is fontos, ám különösen egy újszülött baba egészsége szempontjából.

 

Az ideális páratartalom 

 

Az emberi szervezet számára a levegő páratartalma 45-55% körüli szinten ideális. Ha ettől bármelyik irányba eltérés történik, annak következményei vannak számunkra. Ha túl alacsony a levegő páratartalma, a nyálkahártya kiszárad, ha pedig túl magas, akkor a falakon könnyen kialakulhat a penész. Az első esetben párásítani kell a levegőt, míg az utóbbiban a páramentesítő berendezés oldja meg a helyzetet.

 

 hirdetes_810x300  

A Páramentesítő.hu webáruházban mindkét problémára megoldást találunk, ugyanis párásító és páramentesítő készüléket egyaránt rendelhetünk tőlük. Joggal merülhet fel bennünk a kérdés, hogy milyen esetben szükséges az egyik, milyen esetben a másik készülék használata? 

 

A Páramentesítő.hu webáruházban mindkét problémára megoldást találunk, ugyanis párásító és páramentesítő készüléket egyaránt rendelhetünk tőlük.

 

Csecsemők számára párásítani kell

 

A kisbabánk érkezését mindannyian nagy gondossággal készítjük elő. Megvásároljuk a kisgyermek számára megfelelő ruhákat, kiságyat, egyéb kellékeket. Gondoskodunk arról, hogy ideális hőmérséklet legyen a babaszobában, viszont a levegő páratartalmával kevesebbet foglalkozunk. A felnőttek gyakran észre sem veszik, hogy a fűtés hatására száraz lesz a szoba levegője, mert csak annyit éreznek, hogy reggelre kiszárad a torkuk.

 

Egy kisbaba azonban sokkal érzékenyebb mindenre. Nemcsak a torok nyálkahártyájának kiszáradását fogja okozni, hanem kiszáradhat az orr, a szem nyálkahártyája is, és szárazzá válhat a baba bőre. Gyakran a gyermekorvos hívja fel a szülők figyelmét erre a jelenségre, mert ugyan észlelik, hogy a baba nyűgös, nem alszik jól, de nem tudják mindennek az okát. Ilyenkor egy párásító készülék segíthet ideálissá tenni a babaszoba levegőjét.

 

Amikor páramentesíteni kell

 

A mindennapos tevékenységeink hatására gyakran túlzottan megnő a lakás levegőjének páratartalma. A fürdőszobában egy kiadós zuhanyzás után vágni lehet a gőzt, ami a hideg csempén és falakon lecsapódik. Emiatt a csempén vízkőfoltok és penésztelepek jelennek meg. A konyhában a főzés, a nappaliban esetleg a teregetés hatására lesz magas a nedvességtartalom és árad szét a lakás minden helyiségébe, hogy a hideg sarkokban lecsapódva hasonló penészedési folyamatokat indítson el. Ilyenkor van szükség a páramentesítő gépre, amellyel megelőzhető a penész megtelepedése. Ha pedig már kialakult, a megfelelő szerekkel el kell távolítani. Ez azonban önmagában nem elég, mert magas páratartalom mellett újból vissza fog térni. Tehát páramentesítővel meg kell szüntetni a túl magas páratartalmat.

 

A Páramentesítő.hu weboldalon – legyen a cél a párásítás vagy a páramentesítés – megtaláljuk a számunkra szükséges készüléket.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!