Mit jelent a behúzós horgászat, illetve a behúzós pontyhorgászat fogalma? Hogyan is néz ki a gyakorlatban egy ilyen típusú peca? Illetve milyen eszközigénnyel érdemes számolni a felkészülést tekintve?

 

A cikkben ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk majd kiemelten, remélhetőleg minél többeknek praktikus segítséget nyújtva az eredményes pontyhorgászatokhoz. Ennyi elegendő is előzetesen, most pedig vágjunk is bele a részletek ismertetésébe.

 

Mi a behúzós pontyhorgászat lényege?

 

hirdetes_starlux810x300

A megértéshez onnan érdemes közelíteni a kérdést, amit önmagában a behúzás, mint kifejezés takar. Ennél a horgász módszernél a szerelék bejuttatásának a módszere az, ami teljesen egyedi és egyedülálló.

 

Mindenképp kell hozzá egy korszerű elektromos eszköz, amit példának okáért a Cheapfishing webáruház etetőhajó kínálatából különösebb gond nélkül be tudunk szerezni. A kulcs az, hogy a szereléket nem bedobjuk, hanem az etetőhajó segítségével behúzzuk a horgász helyre.

 

Ennek hatására a horgászatunk elképesztően pontos lehet. Amit egy megfelelő alapozó etetéssel támogatva könnyedén elősegíthetünk, hogy ne akármilyen élményhorgászatban legyen részünk.

 

Milyen eszköz igénnyel járhat a kellően hatékony behúzós horgászat?

 

Az alapfelállás értelemszerűen nem különbözik a hagyományos pontyhorgászatnál alkalmazott eszközigénytől. Vagyis a horgászbot, az orsó, a felszerelés és a végszerelék tökéletesen megegyezhet, legyen szó akár feeder, akár bojlis pecáról.

 

A legnagyobb hozzáadott érték az etetőhajóban rejlik. Ami a vele kompatibilis távirányítóval együtt nagymértékben elősegíti, hogy a szerelékünk négyzetméterre pontosan a legjobb helyre kerüljön.

 

Egy modern etetőhajó segítségével ez a művelet ráadásul nemcsak pontosan, hanem elképesztő gyorsasággal is kivitelezhető. Így tényleg azt lehet mondani, hogy a peca egésze flottul kivitelezhető.

 

Milyen anyagi vonzata lehet a behúzós horgászat kivitelezésének?

 

Sokan talán azt gondolják, hogy etetőhajó segítségével kivitelezni a behúzós pontyhorgászatot bizony nem olcsó mulatság. Bár néhány évvel ezelőtt ez talán még így volt, mára egészen sokat változott a helyzet ezen a téren.

 

Olyannyira, hogy akár jóval a 100 ezer forintos értékhatár alatt is tudunk etetőhajót találni. Méghozzá olyan formában, hogy meglepően kedvező funkcionalitást kapunk a pénzünkért cserébe. 

 

 

Adott esetben GPS funkcióval együtt, ami plusz hozzáadott értéket jelenthet a behúzós pontyhorgászat pontosságát és eredményességét illetően. Ha pedig mindehhez hozzávesszük, hogy így horgászva akár életünk halát terhelhetjük partra, bőven megéri ezt a néhány tízezer forintot invesztálni a felkészülésre.

 

Pláne, hogy a behúzós horgászat víztípustól és időjárási viszonyoktól függetlenül is remekül működik.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!