Otthonunk központi helyisége nem más, mint a konyha. A napjainkat általában itt indítjuk, itt készül a reggeli vagy a motor beindításához szükséges kávé, valamint a nap végén a család is általában itt ül össze közösen vacsozárni. Hétvégén pedig ott az ebéd vagy a “vasárnapi ebéd”, továbbá a különböző baráti összejövetelek is a konyhában összpontosulnak.

 

A konyha megfelelő kialakítása az egyik legfontosabb teendő otthonunkban

 

Konyhánkat rengeteg kiegészítővel, okos megoldással ruházhatjuk fel, elég csak megnézni például a VasalatWebshop konyhába való kínálatát, ahol számtalan praktikus, egyszerű és modern eszközt találhatunk. Minden egyes születésnapi, húsvéti és hétköznapi étkezés előkészülete itt zajlik, így kifejezetten fontos, hogy a konyhabútoroktól kezdve a különböző vasalatok kialakításáig minden ideális legyen. Érdemes kihasználni a modern piaci lehetőségeket és a teljes rendelkezésünkre álló teret. A terek kihasználására rengeteg konyhabútor-vasalat kínál tökéletes megoldást, így a teljes konyha hatékonysága növelhető.

 

 hirdetes_300x300  

 

Honnan tudjuk, hogy a konyhánk hatékonyan van felszerelve? Ha rövid szeretnénk megfogalmazni, akkor azt mondanánk, hogy egyszerűen minden kéznél van. A sütés-főzés folyamata során a lehető legkevesebbet kell mozognunk, minden ott van egy-két lépésre és nem is kell sokat gondolkoznunk mi hol lehet. Minden egyértelmű, minden letisztult és nem kell kívülről-belülről ismernünk a konyha összes négyzetcentiméterét, hogy rájöjjünk, mit merre találunk. 

 

Az evőeszközök könnyen elérhetőek, ahogy az étkészletek és poharak is. A sütő is kényelmes magasságban van, és a tűzhely tisztítása sem jelent kihívást, egyszerűen hozzá lehet férni bármely részéhez. Természetesen emellett a tárolás jelent még hatalmas kihívást, mivel minden egyes alapanyag, segédeszköz és a kész étel is valamilyen tárolóba kerül, így ezt alaposan meg kell tervezni.

 

Miért figyeljünk oda választás során?

 

A konyhabútorok fiókjait, rekeszeit és szekrényeit igyekezzünk maximálisan kihasználni, amihez hatalmas segítséget jelentenek a különböző vasalatok. A konyhai vasalatok kapják otthonunkban a legnagyobb terhelést, mivel ez a legnépszerűbb helyisége az ingatlannak. Érdemes belegondolni, hogy egy nap átlagosan hányszor nyitjuk ki a szekrényeket, húzzuk ki, majd toljuk be a fiókokat, és ez megy minden egyes nap szinte kivétel nélkül. Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor az egyik fiók elkezd szorulni, nem záródik rendesen a szekrényajtó, vagy szélsőséges esetben még el is enged a vasalat és leesik. 

 

Milyen a jó konyhabútor-vasalat?

 

Két fő szempont van konyhabútor-vasalat választás során: a működési mechanizmus és a tartósság. Előbbi azért fontos, hogy tudjuk, pontosan hogyan lehet megfelelően kinyitni és bezárni az adott szekrényt, és természetesen jó irányba történjen a mozgás, ne akadályozzon semmi mást. A tartósság pedig már az előbbiekben említett miatt, mivel nagy terhelésnek van kitéve, így egyáltalán nem mindegy, milyen anyagból készül az adott vasalat.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!