A keresők találati listáján előkelő helyen szerepelni egyet jelent a látogatottságnövekedéssel, ami végeredményben bevételt jelent a vállalkozás számára. A Google rangsorolás szempontjai nagyrészt nem publikusak, azonban néhány szempont ismert, ami támpontként szolgál a weboldalak keresőoptimalizálásában. 

 

A weben jelenlévő, a keresőmotorok által feltérképezett és indexelt weboldalak a külső hivatkozásokon, linkeken keresztül kapcsolódnak össze, és a keresők ez alapján találják meg a felhasználók kereséseire a legrelevánsabb tartalmakat. A (back)linkek a forgalom generálásán túl értéket is képviselnek a weboldalak szempontjából, így a linképítés az egyik legfontosabb SEO eszköz.

 

A linképítés háttere

 

 hirdetes_300x300  

A keresőoptimalizálás, így a linképítés gyakorlata is folyamatosan változik, ma már itt is a minőségi tényezőkön van a hangsúly. Az eredményes, SEO célú linképítés naprakész tudást és gyakorlatot, valamint kiváló kommunikációs készséget, erős kapcsolatépítő képességet igényel, megértéséhez pedig az egyes lépések ismerete szükséges. 

 

A linképítés alapja a minőségi tartalom, ugyanis a Google szemében ez számít értéknek, ez növeli az oldalon eltöltött időt és csökkenti a visszafordulási arányt. A tartalmaknak pedig a külső hivatkozások szereznek érvényt, amihez professzionális linképítésre van szükség. 

 

Miért van szükség linképítésre?

 

A backlinkek a marketing részeként nemcsak a SEO-t szolgálják, de pozitív összeköttetést jelentenek, fejlesztik a kapcsolatokat, ezzel növelik a forgalmat. A linkeknek két része van: a horgonyszöveg és a hivatkozott URL, vagyis amire kattintasz és ahova jutsz általa. 

 

A minőségi tartalom linkek nélkül nem tud forgalmat generálni, linképítés segítségével viszont biztosítható. 

 

A keresések a hivatkozásokon alapulnak, ezért minél több minőségi link mutat az oldaladra, a Google szemében annál relevánsabb, minőségibb, annál többször jeleníti meg a keresésekben. A hivatkozások a webes navigáció legfőbb eszközei, amelyek bizalomról, szakmai hozzáértésről tanúskodnak mind a felhasználók, mind a keresőmotorok számára. 

 

Hogyan építhetsz linkeket?

 

A kapcsolatok és a szakértelem miatt célszerűbb, ha szakemberre bízod a feladatot. A linképítés tudatos és folyamatos munka, és az értékes tartalom terjesztésére szolgál. 

 

Nem a linkek mennyisége, hanem a minősége számít. A Google algoritmusát szerencsére nem lehet kijátszani, bünteti az egyébként már értéktelen linkfarmokat, linkcserét, és a természetes vagy annak ható linkeket részesíti előnyben.

 

A linképítés (off-page SEO) szorosan összefügg a többi SEO folyamattal, vagyis hiába a megfelelő link, ha csapnivaló a tartalom (on-page SEO), és a honlap technikailag (technikai SEO) is nulla. Olyan linket is érdemes megszerezni, amelynek csak minimális SEO hatása van, de az emberek és a keresők is szeretik, így növeli a webhely hírnevét és értékét.

 

Stratégia és taktika nélkül nem létezik linképítés, a kutatás és elemzés pedig akárcsak a SEO-nak, ennek is a része.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!