Aki nemcsak közlekedési eszközként tekint az autójára, az biztosan azt akarja, hogy mindig csillogjon a tisztaságtól kívül és belül. Ezt azonban csak rendszeres tisztítással lehet elérni. Nem kell feltétlenül ütött-kopott hatást keltenie egy több éve napi szinten használt autónak sem. A hétköznapi használatból adódó koszolódást ugyanis többnyire könnyen el lehet távolítani, ha rendszeresen rászánja az autó tulajdonosa az időt erre a tevékenységre. 

 

Sajnos azonban ha valaki hagyja, hogy makacs szennyeződések ivódjanak a kárpitba, vagy rászáradjanak a karosszériára, akkor azok eltávolítása embert próbáló feladattá válhat.

 

Itt az ideje a tavaszi nagytakarításnak!

 

 hirdetes_300x300  

Télen, amikor sokszor sáros, latyakos útról száll be az ember a kocsijába, óhatatlanul is több szennyeződés kerülhet az utastérbe, mint a többi évszakban. Éppen ezért tavasszal, amikor már jobb az idő, érdemes egy alapos takarításra sort keríteni. A POLIRTECH.HU autóápolási kellékei között mindent megtalálsz, ami ehhez szükséges.

 

Fontos a megfelelő helyszínválasztás. Ha nincs lehetőséged arra, hogy egy családi ház udvarán végezd el a nagytakarítást, akkor lehet, hogy egy kézi mosó lesz a legjobb választás. Ott biztonságosan meg tudod tisztítani az autó külsejét, valamint a belterét is ki tudod porszívózni.

 

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy tűző napon soha nem szabad nekiállni kocsit mosni. Áprilistól már gyakran igen erősen süt délben a nap. A járművek műanyag felületei, valamint a sötét színű autók karosszériája nagyon gyorsan fel tud forrósodni. Ilyenkor a sampon, a műanyagápoló vagy a felnitisztító pillanatok leforgása alatt odaszárad, ami korántsem ideális. Jobb a reggeli órákat kiválasztani a takarításhoz, és lehetőleg árnyékos helyet érdemes keresni.

 

Válassz minőségi eszközöket!

 

Ha olyan tisztító- és ápolószereket választasz, amelyek jobb minőségűek, akkor kevesebbet kell belőlük használnod, és mégis látványosabb eredményt tudsz elérni. Ha engedsz a csábításnak, és inkább a hipermarketekben kapható olcsó tisztítószereket teszed a kosaradba, akkor könnyen lehet, hogy egy életre elmegy a kedved az autó tisztításától, mivel nem fogod tudni olyan hatékonyan eltávolítani a szennyeződéseket, mint szeretnéd.

 

Nem mindegy, hogy milyen szereket és milyen eszközöket vetsz be!

 

Semmiképp sem szabad durva felületű anyagokat, szivacsokat vagy keféket használni egy rászáradt szennyeződés eltávolításához. Ezekkel ugyanis nagyon könnyű megkarcolni a fényezést. Használj inkább bogároldót és minőségi autósampont, amelyek fellazítják a koszt! Amennyiben az első körös tisztítás nem hozza meg a kívánt eredményt, akkor lehet, hogy a második kör végén már sokkal elégedettebb leszel.

 

A beltér megtisztításához sem mindegy, hogy milyen termékeket és eszközöket használsz. A kárpittisztító kefekészleteket többször is használhatod, és el tudod kerülni, hogy bolyhosodjanak a kezelt felületek. A műanyag felületek réseiből a port távolítsd el ecsettel, így biztosan nem fogod az autó ezen részeit megkaristolni a porszívó csövével!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!