Akár esküvői, akár üzleti öltönyről van szó, a mérték alapján készült modell teljesen másképpen fog mutatni, mintha bármely üzlet konfekció választékából vásároltál volna. Ez a különbség pedig nem csak szembetűnő, hanem érezhető is, így nem mindegy, hogy hogyan érzed magad benne. Az egyedi öltöny ugyanis tökéletes képezi le testünket, így a maximális komfortot biztosítja, bármilyen alkalomról is van szó.

 

Semi bespoke, azaz egyedi öltöny egyéniségeknek

 

A minőség nagyon fontos szempont egy öltöny esetében, mivel nem egy egyszezonos divatcikkről beszélünk. A The Suit Company, a méretes öltöny készítője minden egyes megrendelő esetében hangsúlyozza, hogy az emberek különböző testalkatúak, így mind a méretek mind pedig a stílus tekintetében egyedi döntés szükséges.

 

 hirdetes_300x300  

Hogyan menjünk szabóhoz?

 

Ha egyedi öltönyt szeretnél készíttetni, akkor tudnod kell, hogy különleges figyelemben fogsz részesülni, ugyanis minden megrendelővel külön, személyre szabottan foglalkozik a szabó.

 

Ehhez bejelentkezés szükséges, ami garantálja, hogy ebben az időpontban kizárólag te fogsz a szalonban tartózkodni, és nyugodt körülmények között tudjátok átbeszélni új ruhadarabod stílusát, majd pedig kiválaszthatod a szövetet. Az első lépés tehát az időpont-egyeztetés, amely után indulhat is a közös munka.

 

Stílustanácsadás – a szolgáltatás része

 

Nem kell azon aggódnod, hogy milyen szabású legyen öltönyöd, ugyanis a szabó gyakorlott szeme azonnal látja, hogy mi áll jól neked és mi az, amit inkább felejts el. Alkatod egyéni, az ehhez illő ruhadarab kiválasztásában pedig aktív segítséget fogsz kapni.

 

Ha pedig határozott elképzelésekkel érkezel, akkor biztos lehetsz abban, hogy a legtökéletesebb módon lesz kivitelezve ötleted.

 

Méretvétel és az anyagok kiválasztása

 

A pontos méretvétel szolgálja azt, hogy az elkészült öltöny minden ponton tökéletesen illeszkedjen, sehol se feszüljön, ne ráncolódjon, és optimális legyen az esése. A méret alapján elkészül az egyedi szabásminta, ami alapján a ruha kiszabásra, majd összeállításra kerül.

 

A semi bespoke esetében a szövet általában tradicionális angol, vagy olasz szövet S’100-as, vagy e feletti minőségben, és szabadon megválasztható az öltöny minden paramétere. Új ruhadarabodat kézzel készítik vásznas, gépi technológiával összeillesztve.

 

Mikor lesz kész az egyedi öltöny?

 

Az első találkozás, vagyis a méretvétel, a stílus, szövet kiválasztása körülbelül másfél óráig tart, ezután néhány héttel egy köztes próba következik, ahol már felpróbálhatod az öltönyt, azonban még lehetőség van módosításokra. A harmadik alkalommal azonban már a kész ruháddal távozhatsz. Mindez összesen 4-6 hetet vesz igénybe, így, ha esküvői öltönyt készíttetnél, vedd figyelembe ezt az elkészítési időtartamot.

 

Nyújtott vagy rövidített fazon, egy- vagy kétsoros zakó, normál, fit vagy slim fit nadrág? Bármi, ami jól áll neked, és amiben jól érzed magad! A semi bespoke lehetővé teszi, hogy minden öltönnyel kapcsolatos elképzelésed valóra váljon, és kifogástalan megjelenésed legyen.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!