Mikor van szükség egyáltalán konténerekre? Ez leggyakrabban akkor fordul elő, amikor építkezések, felújítások vagy bontási projektek során nagy mennyiségű hulladék keletkezik, amelyet el kell szállítani. Az is előfordulhat, hogy egy lomtalanítás során találkozunk annyi szeméttel, amit már nem tudunk saját kezűleg elszállítani.

 

Milyen hulladékot helyezhetünk el egy konténerben?

 

Az egyik leggyakoribb kérdés, amit az emberek a konténerrendelés során feltesznek, hogy mit lehet és mit nem lehet a konténerbe tenni. Szerencsére a megrendelés során már telefonon alaposan „átbeszéljük” a diszpécserrel, hogy pontosan mit szeretnénk szállítani, így ideális esetben nem lehet hiba. Természetesen a konténer rendelésénél érdemes előre felkészülni és tudni, hogy mire számíthatunk.

 

 hirdetes_300x300  

Mi kerülhet a konténerbe: építési, felújítási és bontási hulladék, fahulladék, kő, csempe, gipszkarton, vízvezetékcsövek, álmennyezet, tégla, szigetelés, váz- és kötőelemek, faanyag, beton és fém. A lista elég hosszú, így biztosak lehetünk benne, hogy ha egy szokásos építési projektről van szó, egy konténer megrendelése biztosíthatja, hogy az összes hulladéktól megszabaduljunk. Ráadásul a konténerszállítás nemcsak magánszemélyek, hanem vállalatok és önkormányzatok számára is elérhető, amelyek akár több napig is használhatják a tárolókat, mivel gyakorlatilag nélkülözhetetlenek a nagy projektekhez.

 

Milyen tárgyakat nem lehet a konténerekbe tenni?

 

Természetesen vannak bizonyos veszélyes hulladékok, amelyekre különösen oda kell figyelni. Ha valamelyik ilyen tárgy a hulladék részét képezi, mindig jelezzük ezt előre, és kérjünk tanácsot az alternatívákról. Ide tartozik például az olaj, az akkumulátorok, a személygépkocsi- és tehergépkocsi-abroncsok, az olajos rongyok és textíliák, a különböző vegyi anyagok és tinta, gyógyszerek, gyanták, a festékek, a használt étolaj, azbeszt, azbesztpala, eternitcsövek és a higanytartalmú hulladékok.

 

Ez a lista nem teljes, de érdemes észben tartani, hogy elkerüljük a későbbi esetleges kellemetlenségeket.

 

Hogyan rendelhetünk konténert?

 

A konténer rendelése nagyon egyszerű, és mindössze négy lépésből áll. Először is pontos adatokat kell megadni a szállítandó hulladék összetételéről. Ha bizonytalanak vagyunk, magyarázzuk el a hogy pontosan, milyen folyamat során keletkezett, és ne féljünk segítséget kérni, hiszen a telefon másik végén egy tapasztalt diszpécser áll rendelkezésre, aki bármilyen helyzetben tud segíteni.

 

Ezután a konténer mérete következik, érdemes a várható igénynél nagyobbat rendelni, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés a rakodás során. Végül pedig adjuk meg a szállítás idejét és helyét, ezt követően már nincs más dolgunk, mint várni a konténer megérkezését.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!