Az, hogy milyen típusú kerítést választunk, alapvető szerepet játszik a hely körülhatárolásában, de a legfontosabb, hogy biztosítja a magánélet védelmét. A WPC faerezetes kerítések viszont többet jelentenek: egyedi és természetes összhatást!

 

Otthonunk, kertünk bekerítése harmonikusan egészíti ki a minket körülvevő környezetről alkotott elképzelésünket. Meg kell egyeznie az ingatlan stílusával, strapabírónak, de praktikusnak is kell lennie. A leghíresebb kerítéstípusok a hagyományos kerítések: fa, beton, tégla, de az új és modern megoldások is hódítanak már. Egyik legnépszerűbb a faerezetes WPC kerítés, amely még közelebb hozza a természetközeli érzést.

 

Amit a WPC-ről tudnod kell!

 

 hirdetes_810x300  

A WPC, a Wood Plastic Composite rövidítése az a név, amely a kompozit fából vagy lágyított fából készült panelként ismert. Minimum 50%-os faliszt és műanyag granulátum keverékéből készül. A gyártási folyamat modern és összetett: extrudálási műveleteket, fröccsöntést, centrifugális öntést, kompressziót és hőformázást foglal magában. A keverékhez hőre lágyuló, égésgátló és UV-ellenes tulajdonságú adalékanyagokat adnak.

 

A WPC-t először a Rolls Royce használta a sebességváltó karmantyújához, ma már a legszélesebb körben deszkák formájában, úszómedencék, kertek, teraszok külső padlójára alkalmazzák. Laminált fából egyre gyakrabban készülnek lambériák, pavilonok, erkélyek, bútorok és nem utolsósorban kerítések.

 

Miért alkalmas a kompozit fa kerítésépítésre?

 

A laminált fa számos jellegzetes tulajdonsággal rendelkezik, amelyek alkalmassá teszik kerítések építésére. 

 

Íme a WPC legfontosabb tulajdonságai:

 

  • Hajlítási ellenállás: a kompozit fa mechanikai hajlítási ellenállása 3-4-szerese a természetes fának.
  • Mélységben színezett: a színt az anyagok keverésekor, közvetlenül a profilok tömegébe adják. A laminátumokkal ellentétben, ahol a festékréteget a felületre visszük fel.
  • Tűzgátló: a gyártás során tűzvédelmi adalékokat adnak hozzá.
  • UV-védelem: a napsugárzás idővel károsíthatja az anyagokat, a WPC-t a gyártástól az UV-sugárzás ellen kezelik.
  • Penészedésgátló tulajdonságok: a speciális kezelések ellenállóvá teszik a penézsgombával és a rovarokkal szemben.
  • Csökkentett súly: a kompozit falemez akár 60%-kal könnyebb, mint egy azonos méretű természetes falap.

Tökéletes és olcsóbb választás a fa kerítést kedvelőknek!

 

A kompozit faprofilok, a WPC modern, fenntartható és esztétikus megoldást jelentenek a külső tervezéshez. Kiválóan ellenállnak az időjárásnak, az UV-sugárzásnak, a páratartalomnak és a fagynak, a színük pedig az idő elteltével is tartós. Növeli a magánélet szintjét, egyértelműen behatárolja az ingatlant, a járókelők nem látnak be, csupán annyit vehetnek észre, hogy milyen ízléses a kerítés.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!