Ha vállalkozás indításán gondolkodsz, az üzleti terv kidolgozásán kívül számos egyéb feladattal kell megküzdened. Tájékozódj, hogy a tevékenységed alapján kötelező-e számodra a bankkártya-elfogadás biztosítása, és találd meg hozzá a legjobb szolgáltatást nyújtó céget!

 

Keress megbízható partnert!

 

Ismerd meg a BizPayt, amely a Worldline elsőrangú szolgáltatásait kínálja, s ezáltal előnyös feltételeket nyújt a céged számára. Az induló vállalkozás jellegétől függően az asztali (LAN-on) terminál, a Tap on Mobil alkalmazás, a Linkpayment, illetve az E-Commerce szolgáltatás közül választhatod ki a számodra optimális megoldást. A cég a nemzetközi Wordline pénzügyi szolgáltató minősített, hivatalos partnere, így a pénzügyi folyamatok biztonságosan zajlanak majd. 

 

 hirdetes_300x300  

Kiket kötelez a törvény az online fizetés lehetővé tételére?

 

2021. január 1-je óta az online pénztárgépet üzemeltető vállalkozások számára kötelező a bankkártya-elfogadás lehetővé tétele. A törvény részletesen felsorolja, hogy milyen típusú vállalkozásokat érint ez a változás. 

 

Csak néhány példát említve, ha gyógyszertárat szeretnél üzemeltetni, ha autószerelő műhelyt nyitnál, ha gépjármű alkatrész kiskereskedelmével szeretnél foglalkozni, ha vendéglátóhelyet, szálláshelyet üzemeltetnél, ha kölcsönzőt, diszkót vagy konditermet nyitnál, a törvény kötelez a bankkártya-elfogadásra. Ha a tervezett vállalkozásod beletartozik ebbe a körbe, ismerd meg a bankkártya-elfogadási lehetőségeket!

 

Milyen lehetőséget nyújt az asztali (LAN-on) terminál?

 

Ez a megoldás neked akkor lesz megfelelő, ha a vevőid a vállalkozásod helyszínén fognak fizetni. Az asztali terminál az ismert összes kártyatársaság kártyáját felismeri, és a Magyarországon használt speciális kártyákat, mint a SZÉP Kártyát vagy az egészségpénztári kártyákat is elfogadja. Ez népszerűvé fogja tenni az üzletedet, hiszen a multinacionális cégek gyakran élnek ezzel a juttatási lehetőséggel a munkavállalók motiválása céljából. Így a vevők szívesen járnak majd hozzád, ha tudnak fizetni ezekkel is. 

 

Külföldi ügyfelek számára is népszerű lesz a vállalkozásod, hiszen az asztali terminál képes a dinamikus devizaváltásra. Ez azt jelenti, hogy fizetéskor automatikusan felismeri a külföldi bankkártyát, és felajánlja a vevőnek, hogy a saját devizanemében is fizethet. Tehát látja mindkét devizanemben az összeget, és lehetősége van dönteni, hogy melyikben szeretne fizetni. 

 

Az asztali terminál további előnye, hogy a tranzakciók elszámolása egy munkanap alatt megvalósul, és az általad megválasztott devizanemben történhet. Az elszámolt összeg kiutalását vállalkozásod bármelyik EU-s bankszámlájára kérheted, így a kedvezőbb átváltási lehetőségeket nyújtó bankok is szóba jöhetnek. MyPortál fiókodban pedig részletes kimutatásokat találsz a tranzakciókról. 

 

Az induló vállalkozásodnak tehát nemcsak a jó ötlet adhat lendületet, hanem a jól megválasztott pénzügyi és bankkártya-elfogadási szolgáltatások is. 

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!