Bár a bőröregedés mindenkit érintő természetes folyamat, sok tényező szerepet játszik abban, hogy kinél mekkora mértékű, és mennyire látványos, ahogy az is egyénenként eltérő, hogy kit mennyire zavar. 

 

Az örök fiatalság kérdése mindig is foglalkoztatta az emberiséget, de napjainkban a fiatalság kultusza minden korábbinál hangsúlyosabb szerepet kap a médiának köszönhetően, ezért mind arra törekszünk, hogy minél tovább fiatalok maradjunk. Ebbe pedig nem férnek bele a ráncok, így az eltüntetésükért mindent megteszünk, akár kés alá is fekszünk. Tudatos bőrápolással azonban természetes módon is sokat tehetünk, hogy sokáig megőrizzük szépségünket, ránctalanságunkat.

 

Miért ráncosodunk?

 hirdetes_810x300  

 

A bőr öregedése már a születésünkkel kezdetét veszi, csak nagyjából 20 évig látható jelek nélkül történik, illetve még csak olyan mértékű, hogy annak nem tulajdonítunk jelentőséget. Ha zavarnak a szarkalábak, apróbb ráncok, vedd fel a kesztyűt a bőröregedés ellen, válassz a MediNatural ránctalanító krémjei közül a bőrtípusodnak megfelelő natúr kozmetikumokat!

 

Az öregedési folyamatok kezdetén a mimikai ráncok már egész fiatal korban megjelennek a száj sarkaiban, a szemeknél vagy a homlok közepén, a ránk jellemző gyakori arckifejezések eredményeként, ami zavaróvá akkor válik, amikor már más jele is vannak az idő múlásának. A megelőzés ebben az esetben is jótékony lehet, a mimikai ráncok enyhítésének is megvannak a módszerei. 

 

Hogyan tüntethetők el a szarkalábak?

 

Talán észrevetted már, hogy a szarkalábak olyan bőrfelületeken keletkeznek, ahol a bőr vékonyabb, kevésbé olajos, így könnyen lehet, hogy összefüggés áll fenn a a ráncosodási hajlam és a bőr olajossága között, de szerepet játszhat a bőr vérellátása és a bőr alatti izmok elhelyezkedése is. 

 

A kozmetikai módszerek közül a bőrfelületet stimuláló dermarolleres kezelések, illetve a hámlasztásos eljárások járnak a legnagyobb sikerrel, de szerencsére egy egyszerű, 5 perces rutinnal is sokat tehetsz a ráncok ellen. Az arctornára is sokan esküsznek, ahogy az arcmasszázsra is. Hogy neked melyik válik be, meglátod, tegyél próbát mindkettővel. Bármelyik módszert is választod, a vérkeringés serkentése által fejti ki a hatását, így javítani képes a bőr petyhüdtségét. 

 

Kényeztesd a bőröd otthon is!

 

A professzionális kozmetikai kezelésektől látványosabb azonnali hatást várhatunk, azonban otthonunkban mi magunk is hatékonyan kényeztethetjük az arcunkat. 

 

Érdemes arcgőzöléssel indítani, majd egy enyhe radírozás vagy hámlasztás révén megszabadulni az elhalt hámsejtektől. Utána következhet a pakolás, majd a masszázs, amelyhez mindenképpen a 100%-os tisztaságú, hidegen sajtolt arcolajokat ajánljuk. Jótékony hatású lehet a magas A- és E-vitaminban gazdag, bőrfeszesítő csipkebogyó-olaj, amely gyulladáscsökkentő, kollagéntermelést fokozó hatása révén kisimítja a bőrfelületet. Szemkörnyékre pedig a sárgabarackmag-olaj ajánlott.

 

Csodát ne várj, de a természetes hatóanyagok rendszeres alkalmazásával a ránctalanító hatás látványos és tartós lesz.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!