Bár az automata vagy az eszpresszó kávéfőzők használata rendkívül komfortos, de nem mindenki tud egy nagyobb összeget elkülöníteni a költségvetéséből arra, hogy ezeket megvásárolja.

 

Ezért a legtöbben a KávéVerzum kávéfőző kínálatában is kapható alternatív eszközökhöz nyúlnak, amelyek közül a mai cikkünkben bemutatunk néhányat.

 

Kezdjük a sort a V60-nal!

 

 hirdetes_300x300  

Abban az esetben, ha az általad választott kávé minden apró ízjegyét ki szeretnéd élvezni, akkor a V60 tökéletes választást jelent a számodra, amely gyakorlatilag egy 60 fokos szöget bezáró, a belső oldalán barázdákkal ellátott tölcsér, hogy megfelelően áramoljon benne a levegő.

 

Ebbe kell beletennünk egy megnedvesített papírfiltert, amelybe jöhet a kávéőrlemény és körkörös mozdulatokkal rálocsolva a megfelelő hőmérsékletű és mennyiségű forró víz. A kávé pedig csepegtetés útján készül el, amelynek köszönhetően sokkal több lesz benne a koffein, mint egy hagyományos eszpresszóban.

 

Folytassuk az AeroPress-szel!

 

Az amerikai Aerobie® cég által kifejlesztett AeroPress hihetetlen népszerűségre tett szert az utóbbi időben, mivel ezt a csupa műanyagból álló kávéfőző szettet az emberek akár az utazásokra is magukkal tudják vinni. Nem kell hozzá más ugyanis, mint némi őrölt kávé és forró víz, illetve egy papírfilter.

 

Ráadásul a segítségével olyan ízeket lehet előcsalogatni a kávészemekből, amelyekre korábban nem is gondoltál. Ehhez csupán a kávé mennyiségével és a víz hőfokával kell kísérletezned.

 

Maga a kávékészítési folyamat vele úgy zajlik, hogy az összeillesztett eszközt, amelyben már benne van a forró vízzel benedvesített papírfilter, rárakjuk a mérlegre, és beleadagoljuk a megfelelő mennyiségű őrölt kávét. Ezután pedig önts rá körülbelül dupla annyi meleg vizet, és pihentesd minimum 30 másodpercig! 

 

Majd jöhet a maradék víz, amely után várj ismét 1 percet, de közben a tartály tartalmát kevergesd! Végül pedig már csak annyi dolgod maradt, hogy ráhelyezd az eszközre a tetőt, és a dugattyú segítségével átpréseld az egészet. 

Most már ismered a működési elvét, de tudd, hogy az elkészíthető receptek száma végtelen!

 

Befejezésként pedig jöjjön a Chemex!

 

A leginkább egy vázára emlékeztető üvegedény, melyet egy német feltaláló-vegyészmérnök fejlesztett ki, manapság már igazi alapdarabbá vált a kávérajongók körében. A népszerűségét pedig a megnyerő külseje és finom kávéja mellett leginkább annak köszönheti, hogy mindenki számára sikerélményt nyújt.

 

A kávékészítéshez ugyanis a karafedény tetejére egy filtert kell helyezni, amelyet ezután le kell öblíteni forró vízzel, és ezután pedig 38 gramm közepesen darált kávét beleszórni, amelyre ismét rá kell csorgatni egy kis felforralt vizet. Majd 30 másodperc múlva mehet rá körülbelül 6 deciliter forró víz, amely szép lassan átcsepeg a kávés szűrőpapíron. Néhány perc múlva pedig már kortyolhatod is az isteni kávét. Ugye felkeltettük az érdeklődésedet az alternatív kávéfőzők iránt?

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!