A redőnyt mindenki szereti. Jól szigetel, véd a hideg és a meleg ellen, ráadásul nem igényel nagy karbantartást sem. Legalábbis a legtöbben úgy gondoljuk, hogy ha egyszer felszereltük, akkor más dolgunk már nem lesz. Ez azonban nem teljesen így van. Ennél jóval több feladatunk van. 

 

A következő cikkben most eláruljuk neked, hogy miért fontos rendszeresen időt szakítani az olajozására. Tarts velünk és te is profi leszel egyetlen bejegyzés elolvasása után! 

 

Mit takar a redőnykarbantartás folyamata?

 

 hirdetes_300x300  

Mind a tisztításnak, mind a karbantartásnak nagy szerep jut az árnyékolók életében, hiszen az ilyesfajta törődés akár 5-10 évvel megnövelheti azok élettartamát. A Redőny Diszkont redőny kínálatában például sok minőségi produktum várja az érdeklődőket, de azt mindenkinek tudnia kell, hogy még a hibátlan termékeknek is szüksége van egy kis törődésre. 

 

A tisztítás néhány perc alatt megoldható. Ha emeleti lakásban lakunk, akkor csak óvatosan a külső tisztítással! A tavaszi és az őszi hónapokban ráfér a redőnyre egy alapos portalanítás is. 

 

A palástra lerakódó porszemcsék ugyanis könnyen bejuthatnak a szerkezet belsejébe, ami aztán komolyabb problémákhoz vezethet. Nem muszáj speciális tisztítószert venni, egy tál mosogatószeres langyos víz és szivacs is megteszi. A tisztítás során ne hagyjuk ki a lefutókat sem!

 

Kell-e a redőnyöket olajozni?

 

Bizonyos idő elteltével minden redőny igényelni fogja a karbantartást. Ha elhanyagoljuk, akkor nemcsak akadozni fog az árnyékoló, de sokkal hangosabb is lesz. Alapvetően nem teljesen hangtalan a redőny, ám a kattogó hang gondot jelent. Ilyenkor segít nekünk egy kis olaj. 

 

A manuális és az automata redőnyök hatalmas segítséget jelentenek a hétköznapokban, éppen ezért nem szabad az első probléma megjelenésekor úgy dönteni, hogy megválunk kedvenc árnyékolónktól. A legtöbb gyártó weboldalán olyan kis alkatrészeket is találunk, amelyek segítenek megjavítani azt, vagyis a gyakorlatban minden megtalálható, amire szükségünk lehet. De milyen hibák árulkodnak arról, hogy gond van?

 

Hogyan olajozzuk a redőnyt?

 

Maga a húzóelem közvetlenül a mozgatószerkezethez csatlakozik, tehát elakadás esetén könnyen kideríthetjük, hogy ez-e a probléma gyökere vagy sem. Amikor a különféle szennyeződések és a porszemcsék összegyűlnek a szerkezetben, akkor akadályozzák azt a mozgásban. 

 

A zsírtalanító használatával viszont eltávolíthatjuk ezeket a káros elemeket. Különféle kenőanyagok beszerzésével szintén támogathatjuk az árnyékolónkat. Érdemes még ellenőrizni a gurtni állapotát is. 

 

A karbantartás és az olajozás könnyen újjávarázsolja a redőnyt, ezért ne mellőzzük ezeket tevékenységeket! Az, hogy meddig fogjuk hasznosítani az árnyékolónkat, attól is függ, hogy hogyan bánunk vele. Te mit gondolsz? Tudsz egy kis időt szánni a karbantartásra?

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!