Egy fürdőszoba felújítása, kialakítása esetén rengeteg kérdés merül fel, amelyek közül az egyik legfontosabb a burkolatok, közöttük a megfelelő padlóburkolat kiválasztása. 

 

A fürdőszoba padlójának csúszásmentesnek, könnyen tisztíthatónak, strapabírónak, és a kifröccsenő vízzel szemben ellenállónak kell lennie. Ízlésünk, igényeink szerint ma már számtalan korszerű, vízálló anyag közül válogathatunk, de a klasszikus megoldást a kerámia padlólapok jelentik. A stílusbeli preferenciák mellett a választott padlóburkolat típusa az életstílus függvénye is, ezt szem előtt kell tartani, amikor választasz.

 

A burkolatok sokszínűsége

 

 hirdetes_300x300  

A fürdőszoba kialakításakor érdemes követni az otthon más helyiségeinek a stílusát, és annak megfelelően megválasztani a burkolatokat, a szanitereket, a kiegészítőket. A Zuhanykabin.hu a padlóburkolatok széles választékát kínálja nemcsak a fürdőszobába, hanem a lakás valamennyi helyiségébe. 

 

A különböző helyiségekbe választhatunk hideg- és melegburkolatokat egyéni preferenciáink alapján. A kőzetekből és azok keverékéből előállított hidegburkolatok megfelelő tulajdonságok esetén nemcsak beltéren, hanem kültéren is alkalmazhatóak. 

 

Általános felhasználási területük a fürdőszoba, a konyha, az előszoba, de mediterrán vidékeken, illetve padlófűtés esetén a nappalikat is gyakran ezzel burkolják, illetve kültéren teraszok, medencék, kerti utak, kerítések burkolataként is használatosak. 

 

Tartós padlóburkolatok

 

A padlólapok különböző anyagokból készülhetnek, a vizes helyiségekben leggyakrabban alkalmazott égetett kerámiaburkolatok anyaga agyag/gres/gres-porcelán, felülete pedig lehet mázas vagy mázatlan. Az egyes lapok minősége nagy eltérést mutat a keménység és a kopásállóság függvényében. A kopásállóságot a PEI és a MOSH skálával adják meg, előbbi a mély kopásállóságra, utóbbi a felületi karckeménységre vonatkozik. 

 

Vizes helyiségekben, illetve nagy forgalmú helyeken fontos jellemző a csúszásmentesség is, ezt az R szám jelöli: minél magasabb, annál csúszásbiztosabb. Kültéri felhasználásra mindenképp fagyálló burkolatot válasszunk, és ennek megfelelően válasszuk meg a ragasztó és fugázóanyagot is!

 

Melyik a legjobb padlóburkolat?

 

A megfelelően kivitelezett vízálló kerámialapok tökéletesen ellenállnak nemcsak a fröccsenő víznek, de a véletlen kiömléseknek is, így a lefolyó eldugulása, a kád túlfolyása esetén sem kell aggódni. A mázas lapok tartósak, strapabíróak, rezisztensek a különféle foltokkal szemben is, tisztításuk egyszerű. 

 

Különböző színekben, formákban és méretekben választhatóak, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Azok, akik a fapadlók szépségét a fürdőben is élveznék, különböző színű, faerezetes mintázattal kapható padlólapok közül is választhatnak. 

 

A kopásállóságot és a csúszásmentességet mindenképp ellenőrizd vásárlás előtt, és fordíts nagy gondot a megfelelő anyagok, segédanyagok kiválasztására és a tökéletes kivitelezésre!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!