A csomagolás során nagyon gyakran lehet szükség arra, hogy valamilyen módon megerősítsd a termék védelmét. A szállítás során ugyanis a termék megsérülhet, szennyeződhet, ha a csomagolás nem megfelelő. Ebben az esetben jól jöhet egy kézi pántológép, aminek több típusa kapható a kereskedelmi forgalomban.

 

A kézi pántológép használatának menete

 

Amennyiben biztonságos rögzítéssel szeretnéd védeni a termékeidet, a Mű-Pack Webáruház kézi pántológépei nagy segítségedre lesznek ebben. A cég a csomagolástechnikai gépek és a csomagolóanyagok széles választékát forgalmazza.

 

 hirdetes_300x300  

Ha a szállítandó alkatrészt dobozba vagy ládába csomagolod, a folyamat utolsó lépése lehet, hogy pántolószalaggal megerősíted a csomagolást. Ehhez a kézi pántológép egy könnyű és gyors megoldás. A könnyű és kis méretű termékeket jellemzően kartondobozba csomagoljuk, amit pántolószalaggal körbetekerünk. Fontos, hogy a szalag ne legyen megcsavarodva, és feszes legyen. A feszességet a pántológéppel lehet beállítani.

 

Élesebb felületek pántolásánál műanyag élvédőket alkalmazunk, hogy a csomagolandó felület éle ne tudja elvágni a pántolószalagot. A kívánt feszesség elérése után a pántok szétcsúszás elleni biztosítása érdekében fémbilincset alkalmazunk, amelyet a pántológép fogó részével ráhajtunk a pántoló szalagra. Ezáltal a szalagok rögzítésre kerülnek, és nem tudnak egymáson elcsúszni. Bizonyos típusú pántológépeknél nem fémbilinccsel, hanem fémcsattal történik a rögzítés, de a szisztéma ugyanaz.

 

Termék rögzítése a raklapon

 

A nehéz és nagyobb méretű termékeket – a biztonságos szállítás és a targoncázhatóság érdekében – raklapon érdemes szállítani, amihez szintén pántolószalaggal tudod megoldani a rögzítést.

 

Ebben az esetben a termék általában becsomagolt állapotban kerül a raklapra, majd a dobozt vagy ládát kell rögzítened a raklaphoz a pántolószalaggal. Mivel a nagy súlyú tárgy elmozdulását kell megakadályozni, ezért érdemes több irányból is átfogni azt a pántolószalaggal, így akkor sem esik le, ha targoncával felemeled.

 

A pántológépek típusai

 

A kézi pántológépeknek több típusa kapható aszerint, hogy PET vagy PP pántszalaghoz, illetve fém pántszalaghoz szeretnénk használni. A fém pántszalagos pántológép nehéz, éles szélű tárgyak rögzítésére, ládák, betonipari terméket, faipari termékek, acélelemek rögzítésére alkalmazható. A készülék hosszú karjai lehetővé teszik a magasabb terhelési erő kifejtését. Vannak olyan készülékek is, amelyekhez nemcsak fém- vagy műanyag, hanem szőtt szalagokat is alkalmazhatunk.

 

Ha a vállalkozásod tevékenysége során gyakran van szükség pántolásra, egy akkumulátoros pántológép nagy segítségedre lehet. A SIAT akkumulátoros pántológép kézi, automata és félautomata üzemmódban is használható, 10-16 mm széles pántolószalag szükséges hozzá. A készülékhez tartozó töltő a termék része.

 

A kézi pántológéppel tehát sokféle rögzítési feladat könnyen és gyorsan elvégezhető annak érdekében, hogy a termék biztonságban legyen a szállítás során.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!