Vajon a természetes építőanyagok iránti élénk kereslet a jövő otthonai kapcsán kirajzolódó kedvező trendekre világít rá? Reális elképzelése-e, hogy a fenntarthatóságot célzó kutatások és fejlesztések az ökológiai passzívházak kidolgozását teszik lehetővé?

 

Erre vonatkozóan bocsátkozunk becslésekbe a cikk keretei között. Közben pedig igyekszünk hangsúlyozni, mennyire kedvező fejleménynek is számít az, ami az ingatlanprojektek esetében megfigyelhető.

 

Miért nőhet meg a természetes építőanyagok jelentősége a jövő otthonai kapcsán?

 

 hirdetes_300x300  

Legfőképpen azért, mert bizonyíthatóan errefelé mutat a kereslet-kínálat alakulása ezen a területen. Egyre többen és többen nyitottak afelé, hogy az építési projektek szerves részeként a fenntartható, környezettudatos megoldások is alkalmazásra kerüljenek.

 

Ebbe a mintába illeszkedik többek között a Naturica Group Steico hőszigetelő anyagainak palettája is, méghozzá természetes, farost alapú termékek sokaságával. Borítékolható, hogy a jövő ingatlanainak egy jelentős hányada ilyen megoldásokkal készül.

 

Lényeges megfontolás a tendencia szempontjából, hogy jogosan szeretnénk az egészségünkre ártalmas anyagokból a lehető legkevesebbet alkalmazni a közeljövőben. Így még inkább feértékelődhetnek a természetes építőanyagok.

 

Egy konkrét példa a természetes építőanyagokból álló innovatív rendszerre

 

A Steico márkanévvel fémjelzett termékek mindegyikéről elmondható, hogy egyszerre minőségiek, tartósak, miközben a környezetvédelemmel kapcsolatos elvárásoknak is eleget tesznek.

 

Külön előny, hogy a teljes tartószerkezeti elemeket, valamint a farost hőszigeteléseket is magába foglalja egy ilyen rendszer. Beleértve akár a flexibilis hőszigetelést, vagy a masszív homlokzati hőszigetelést.

 

Hogy mekkora hozzáadott értéke lehet egy ilyen jövőbe mutató megoldásnak? Beszédes adat, hogy egy fából épült, illetve fa hőszigeteléssel társított normál családi ház 16 tonna szén-dioxid megtakarítást segíthet elő.

 

Az ökologikus passzívházak lehetnek a jövő ingatlanjai?

 

A fentebb részletezett tartószerkezeti elemekből, valamint a fenntarthatóságot támogató hőszigetelő rendszerek segítségével erre minden esély megvan. Sőt, akár az úgynevezett passzívház plusz kategória elérése sem lehetetlen.

 

Utóbbi esetében négyzetméterenként a 45kWh elérése az úgynevezett felső határ éves viszonylatban. Ellenben kétévente a minimum 60kWh  energia előteremtése szintén követelmény megújuló energiaforrásokból. 

 

Ezáltal biztosítható, hogy ingatlan több energiát termeljen ahhoz képest, mint amennyit felhasznál. Örömteli fejlemény, hogy egyre több ingatlanépítési projekt halad ebbe a pozitív irányba, emiatt jócskán van okunk a bizakodásra.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!