Nyitókép: BBC

 

A veteránok a törvényhozás meghallgatásán arra figyelmeztettek, hogy a földönkívüliekkel kapcsolatos megfigyelések nemzetbiztonsági problémát jelentenek.

Három nyugalmazott katonai vezető szerdán tanúskodott az UFO-k ügyéről tartott képviselőházi meghallgatáson, és arra figyelmeztettek: az észlelések nemzetbiztonsági problémát jelentenek, és a kormány túlságosan titkolózik ezekkel kapcsolatban.

 

Mint arról beszámoltunk, az amerikai hírszerző közösséget felügyelő nyomozó testület néhány hete „hitelesnek és sürgősnek” talált egy bejelentést, amely szerint visszatartanak a kongresszus elől titkos UFO-programokat. A képviselőház felügyeleti albizottsága szerdára hívta össze az erről szóló meghallgatást, mivel törvényhozók azt követelték, hogy a kormány legyen nyíltabb az azonosítatlan jelenségekkel kapcsolatban.

 hirdetes_300x300  

 

Ryan Graves, a haditengerészet volt pilótája szerint ha az azonosítatlan tárgyak külföldi drónok, akkor ez „sürgős nemzetbiztonsági probléma”, ha valami másról van szó, akkor ez a tudomány gondja. „Mindkét esetben aggodalomra adnak okot a repülésbiztonság szempontjából az azonosítatlan objektumok” – jelentette ki.

 

Graves és David Fravor, az amerikai haditengerészet nyugalmazott parancsnoka egyaránt tanúvallomást tettek arról, hogy a hadseregben való szolgálatuk során maguk is láttak azonosítatlan tárgyakat. David Grusch, a légierő volt hírszerző tisztje pedig azt mondta, hogy a kormány szerinte eltitkolja az azonosítatlan észlelésekkel kapcsolatos kutatásait, ő mindenesetre jelentette az információkat a hírszerző közösség főfelügyelőjének.

 

Grusch, aki 14 évet töltött a légierőnél, emellett azt is állította, hogy az amerikai kormánynak nemcsak azonosítatlan repülő tárgyak vannak a birtokában, hanem azok „nem emberi” pilótáinak maradványai is. Amikor azonban rákérdeztek, világossá tette, hogy ezt másoktól hallotta, és nem rendelkezik első kézből származó információkkal erről.

 

Egy kérdésre válaszolva Grusch egyébként nem tartotta kizártnak, hogy valakit megölhettek az azonosítatlan jelenségek kutatásának kormányzati eltitkolása során.

 

A szerdai meghallgatáson egyetlen kormánytisztviselő sem tett vallomást. Áprilisban Sean Kirkpatrick, a kongresszus által a jelenség kivizsgálására létrehozott hivatal igazgatója egy szenátusi albizottságnak azt mondta, hogy a kormány 650 azonosítatlan légi jelenség esetét követi nyomon, két epizódról videót is lejátszott. Kirkpatrick hangsúlyozta: nincs bizonyíték a földönkívüli életre, és hivatala „nem talált hiteles bizonyítékot” a fizika ismert törvényeinek ellentmondó tárgyakra.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!