A legtöbb ember hallotta már a dentálhigiénikus kifejezést, azonban azt nem tudná megmondani, hogy pontosan mit takar. Egyáltalán mivel foglalkozik a dentálhigiénikus? Miben különbözik munkája a fogorvosétól vagy a fogászati asszisztensétől?

 

Dentálhigiénia, avagy a fogászat alfája

 

A dentálhigiénikus asszisztálhat a fogorvos munkájához, ugyanakkor fogorvosi felügyelet mellett végezhet önálló fogászati tevékenységeket is, mint például a fogfehérítés a MesterDent Fogászati Rendelőben. Elsősorban a prevenció tartozik a munkakörébe, vagyis a szájüregi egészség megőrzése, illetve szükség esetén annak visszaállítása. Ezenkívül idetartozik még a helyes szájápolási szokások kialakítása, mely számos fogászati probléma megelőzésében hatékony megoldást jelent.

 

 hirdetes_810x300  

Alapvetően a fogorvoslás egy rendkívül komplex csapatmunka, melynek során elengedhetetlen a különböző szakterületeken dolgozó szakemberek összedolgozása. A dentálhigiénikusok és a fogorvosok együttműködésének végeredménye az esztétikailag és funkcionálisan egyaránt tökéletes fogsor. Így a páciens elégedetten állhat fel a kezelés végén a fogorvosi székből.

 

Dentálhigiénia a MesterDent Fogászati Rendelőben

 

Minőségi dentálhigiéniás ellátásban többek között a 9. kerületben található MesterDent Fogászati Rendelőben is részesülhetnek a páciensek. A rendelőben 2020 óta folynak magas minőségben a különféle fogászati kezelések. A széles körű szolgáltatási palettán olyan kezelések találhatóak, mint a fogpótlás, a mikroszkópos gyökérkezelés, az általános fogászat és az esztétikai fogászat. Az igazán minőségi ellátás érdekében a diagnosztikát kis röntgen és fogászati CBCT segíti elő.

 

A dentálhigiénikus pontos feladatai

 

A szép fogsor egyértelműen a dentálhigiénikusnál kezdődik. A szakember feladata megtanítani a helyes fogápolási praktikákat, amelyekkel el lehet kerülni a fogkő megjelenését, elterjedését, illetve az íny gyulladását. Ezt már egészen kis korban el kell kezdeni. A legjobb a kicsiket játékosan tanítani, hogy motiváltak legyenek a fogtisztításban.

 

Felnőttkorban pedig személyre szabott szájhigiéniás tanácsokra van szükség. A szakember segítséget tud nyújtani a megfelelő fogkefe kiválasztásában. Például, hogy elektromos vagy manuális típust érdemes inkább használni. Valamint a fogköztisztító és a fogselyem kapcsán is hasznos tanácsokat adhat.

 

A fentebb említetteken túl a dentálhigiénikus munkájának részét képezi a barázdazárás, a polírozás, a plakkfestés, a lenyomatvétel, a szájhigiéniás tanácsadás, a fogszabályzó tisztítása, a fogfehérítés és a fluoridálás. Ha neked is fontos a fogak egészsége és esztétikája, akkor érdemes bejelentkezni a MesterDent Fogászati Rendelőbe fogászati kezelés, illetve ellenőrzés céljából!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!